Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip apsaugoti avokadą nuo parudavimo? Paprasčiausias būdas

Žaliasis auksas – taip avokadus vadina didelė dalis pasaulio, o taip pat ir lietuviai, vis labiau atrandantys šį itin maistingą produktą. Žmonės mėgsta pirkti skirtingi sunokimo avokadus, vieni renkasi kiek kietesnius ir panokina namuose, kiti ieškoti jau prinokusio avokado, o tada svarsto, kaip namuose jį apsaugoti nuo parudavimo. „Iki“ pranešime žiniasklaidai dalinamasi paprastu patarimu, kaip išspręsti šį klausimą.
Avokadai
Lašišos ir avokadų tartaro ingredientai / Vida Press nuotr.
Temos: 1 Avokadai

Išlaikyti avokadą neparudavusį taip pat paprasta kaip ir panokinti, jei nusipirkote dar kietoką. Norint panokinti avokadą neretai siūloma jį laikyti kartu su prinokusiais vaisiais – pavyzdžiui, bananais ar obuoliais, taip pat galima pakepti orkaitėje ar mikrobandų krosnelėje. O kaip apsaugoti nuo parudavimo?

123RF.com nuotr./Sumuštiniai su avokadu
123RF.com nuotr./Sumuštiniai su avokadu

„Avokadų mėgėjai dažnai ieško ir būdų, kaip šį greitai santykyje su oru paruduojantį vaisių kuo ilgiau išlaikyti šviežią. Efektyvu gausiai apšlakstyti citrinos ar laimo sultimis, kruopščiai suvynioti į maistinę plėvelę ar patepti alyvuogių aliejumi“, – pasakoja daržovių ir vaisių skyriaus darbuotoja Jolanta Sabaitienė.

Avokadas yra puikus sveikos mitybos pasirinkimas, šiuose egzotiniuose vaisiuose gausu vitaminų C, E, K ir B6, taip pat riboflavino, niacino, folio rūgšties, pantoteno rūgšties, magnio ir kalio. Juose taip pat yra liuteino, betakarotino ir omega-3 riebalų rūgščių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito