Kaip apsaugoti avokadą nuo parudavimo? Paprasčiausias būdas

Žaliasis auksas – taip avokadus vadina didelė dalis pasaulio, taip pat ir lietuviai, vis labiau atrandantys šį itin maistingą produktą. Žmonės mėgsta pirkti skirtingo sunokimo avokadus, vieni renkasi kiek kietesnius ir panokina namuose, kiti ieško jau prinokusio avokado, o tada svarsto, kaip namuose jį apsaugoti nuo parudavimo. „Iki“ pranešime žiniasklaidai dalinamasi paprastu patarimu, kaip išspręsti šį klausimą.
Avokadai
Lašišos ir avokadų tartaro ingredientai / Vida Press nuotr.
Temos: 1 Avokadai

Išlaikyti avokadą neparudavusį taip pat paprasta kaip ir panokinti, jei nusipirkote dar kietoką. Norint panokinti avokadą neretai siūloma jį laikyti kartu su prinokusiais vaisiais – pavyzdžiui, bananais ar obuoliais, taip pat galima pakepti orkaitėje ar mikrobangų krosnelėje. O kaip apsaugoti nuo parudavimo?

123RF.com nuotr./Sumuštiniai su avokadu
123RF.com nuotr./Sumuštiniai su avokadu

„Avokadų mėgėjai dažnai ieško ir būdų, kaip šį greitai santykyje su oru paruduojantį vaisių kuo ilgiau išlaikyti šviežią. Efektyvu gausiai apšlakstyti citrinos ar laimo sultimis, kruopščiai suvynioti į maistinę plėvelę ar patepti alyvuogių aliejumi“, – pasakoja daržovių ir vaisių skyriaus darbuotoja Jolanta Sabaitienė.

Avokadas yra puikus sveikos mitybos pasirinkimas, šiuose egzotiniuose vaisiuose gausu vitaminų C, E, K ir B6, taip pat riboflavino, niacino, folio rūgšties, pantoteno rūgšties, magnio ir kalio. Juose taip pat yra liuteino, betakarotino ir omega-3 riebalų rūgščių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų