Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 31

Kaip gaminti populiarųjį indišką patiekalą „Butter chicken“: patarimai ir receptas

Lietuvoje netrūksta nei sušių, nei kebabų gamintojų, o štai indiškos virtuvės patiekalų, kurie būtų gardūs ir pernelyg nenuskurdintų, rasti sunkiau. Visada yra išeitis – gaminti patiems! Taip, daliai indiškų patiekalų reikia retesnių ingredientų, tačiau tik ne populiariajai vištienai pomidorų ir sviesto padaže, „Butter chicken“. Tiesa, šį patiekalą verta pradėti ruošti išvakarėse, tad pirmiausia – patarimai, o tada – receptas.
Indiška vištiena pomidorų-sviesto padaže
Indiška vištiena pomidorų ir sviesto padaže / Vida Press nuotr.

Patarimai prieš pradedant:

  • Šiam patiekalui reikia vištienos filė be odos ir kaulo. Galima naudoti vištų krūtinėles, tačiau pasirinkus vištų šlaunelių mėsą patiekalas bus gilesnio skonio;
  • Mėsą vertėtų pamarinuoti iš vakaro, tačiau jei pamiršote, pakaks ir kelių valandų;
  • Šiam patiekalui reikalingas prieskonių mišinys „Garam masala“. Neverta jo kuo nors keisti, nes jis vištienai suteikia autentišką skonį, kurio čia ir reikia. Šio mišinio nesunku įsigyti ne tik specializuotose, tačiau ir didesnėse masinėse parduotuvėse;
  • Dar vienas specifiškesnis produktas – žuvų padažas „Fish sauce“, jis taip pat dažnas parduotuvių lentynose, tačiau iš bėdos galima jo ir nepilti. Tiesa, autentiškas skonis kiek nukentės;

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai