Pradėkime nuo kelių svarbių patarimų, o baigsime receptais!
Patarimas Nr. 1: Klasikiniams lietiniams paprastai naudojami kvietiniai miltai, verta juos prieš gaminant tešlą persijoti, kad būtų lengvesni, atsikratytumėt galimų šiukšlyčių. Jei norite maistingesnių lietinių, rinkitės dalį speltų miltų, traškesnių – įberkite porą šaukštų ryžių miltų, o jei panorote riešutiško skonio lietinių, berkite grikių miltų (išbandykite ir kepintų grikių, ir nekepintų – su pirmais skonio bus daugiau, o su antraisiais mažiau).
Patarimas Nr. 2: Lietinių tešlą galima užmaišyti tik su vandeniu arba tik su pienu, tačiau praktika rodo, jog geriausia naudoti šių dviejų skysčių mišinį. Kodėl? Jei pilsite tik vandenį, blynai bus gana glebūs, paprastesnio skonio, o jei naudosit tik pieną, bus sunkesni, ne taip lengvai liesis, gali lengviau plyšti. Pieno ir vandens mišinys užtikrins geriausią tekstūrą.