Varškės spurgoms tereikia vos kelių ingredientų – varškės ir kiaušinių, cukraus ir miltų, dar žiupsnio druskos ir aliejaus virimui. Visi kiti priedai ir produktų variacijos – jūsų pasirinkimas. Tačiau bet kaip suminkyti tešlos negalima – nuo jos paruošimo priklausys spurgų kokybė, o ir jas verdant reikia atidumo!
Liesa ar riebi? Nuo to, ar rinksitės liesą, ar riebią varškę, nemažai priklausys jau iškepusių spurgų tekstūra ir spalva. Riebesnės varškės spurgos bus labiau aksominės tekstūros, tiesa, jų paviršius gali imti greičiau skrusti. Liesesnės varškės spurgos gali būti vos sausesnės, tačiau jos lygiau keps.
Pertrinti ar ne? Vieni mėgsta spurgas, kurių viduje justi varškės kruopelytės, kiti nori vientisos, aksominės tekstūros. Pirmuoju atveju varškę užtenka sutrinti šalute, antruoju – ją pertrinti per tankų plieninį sietą ar sutrinti elektriniu trintuvu (blenderiu). Spurgų tešlą galima ruošti ir iš rikotos, tačiau jos bus labiau miltinės, kiek trūks rūgštelės, tad jas ir vadinti verčiau rikotos, o ne varškės spurgomis.