Kaip teigiama realsimple.com, marinatui galite naudoti begalę produktų, pavyzdžiui, pasitelkti graikišką marinatą su citrinų sultimis ir raudonėliais arba pasigaminti saldžiarūgštį barbekiu padažą. Jei įmanoma, pradėkite marinuoti vištieną dar iš vakaro, kad mėsa įgautų aromato, tačiau net ir 20-30 minučių bus lemiamos, jei turite tik tiek laiko.
Kaip marinuoti vištieną
Marinatui negailėkite druskos ir kitų prieskonių, nes tik dalis jų įsigers į mėsą, net jei marinuosite per naktį. Vištiena gali būti šiek tiek „blanki“, todėl jai tinka „ryškaus“ skonio marinatas.
1. Paruoškite marinatą dubenyje, tada perpilkite jį į sandarų indą, pavyzdžiui, plastikinį uždaromą maišelį arba maisto laikymo indą, kuriame tilptų visa mėsa.
2. Sudėkite vištienos gabalėlius ir panardinkite juos į marinatą. Kad aromatas ir skonis patektų į mėsą, prieš tai galite kelis kartus įpjauti mėsą peiliu, tačiau tai nėra būtina.
3. Uždarykite indą ir perkelkite į šaldytuvą, kad vištiena marinuotųsi ne ilgiau kaip 24 valandas.
Marinatų receptai
Dabar, kai jau žinote, kaip marinuoti vištieną, dalijamės penkiomis vištienos marinavimo idėjomis. Laikykitės 3:1 aliejaus ir rūgšties santykio, o prieskonius koreguokite pagal savo skonį ir mėgausitės skaniausiu rezultatu.
Citrinų ir česnakų marinatas: sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, smulkintą česnaką, kapotas petražoles, druską ir juoduosius pipirus.
Fachita marinatas: sumaišykite alyvuogių aliejų, žaliosios citrinos sultis, smulkintą česnaką, aitriųjų paprikų miltelius, maltą kuminą, smulkintą kalendrą ir smulkintas Chalapos aitriąsias paprikas.
Kalendros ir žaliųjų citrinų marinatas: sumaišykite alyvuogių aliejų, žaliųjų citrinų sultis, maltą imbierą, aitriųjų paprikų dribsnius, smulkintą kalendrą, druską ir juoduosius pipirus.
Jogurto marinatas su prieskoniais: sumaišykite neriebų graikišką jogurtą, citrinos sultis, smulkintą česnaką, maltą kuminą, maltą kalendrą, aitriųjų paprikų dribsnius, druską ir juoduosius pipirus.
Pesto marinatas: sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, smulkintą česnaką, kapotus bazilikus, aitriųjų paprikų dribsnius, druską ir juoduosius pipirus.
Kiek laiko marinuoti vištieną
Idealus vištienos marinavimo laikas priklauso nuo mėsos dalies, kurią marinuojate. Pavyzdžiui, jei marinuojate visą vištą, siūlytume marinuoti ne ilgiau kaip 24 valandas, kad skoniai iš tikrųjų įsigertų. Kita vertus, tokiems gaminiams, kaip vištienos sparneliai, užtenka ir 30 minučių, kad mėsa įgautų gerą skonį.
Tik įsitikinkite, kad vištienos nemarinuojate ilgiau nei 24 valandas, nes dėl marinate esančios rūgšties mėsa taps sausa ir kieta.