Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kaip marinuoti vištieną, kad ji būtų minkšta, o skonis – ypatingas: 5 receptai, kuriuos turite išmėginti

Svarbiausia užduotis marinuojant vištieną? Išskirtinis skonis ir minkštumas. Itin dažnai susiduriame su tuo, jog vištiena, nepaisant mūsų pastangų, išlieka sausa ir kieta. Ar gali padėti tinkamas marinatas?
Sultinga vištiena
Sultinga vištiena / Shutterstock nuotr.

Kaip teigiama realsimple.com, marinatui galite naudoti begalę produktų, pavyzdžiui, pasitelkti graikišką marinatą su citrinų sultimis ir raudonėliais arba pasigaminti saldžiarūgštį barbekiu padažą. Jei įmanoma, pradėkite marinuoti vištieną dar iš vakaro, kad mėsa įgautų aromato, tačiau net ir 20-30 minučių bus lemiamos, jei turite tik tiek laiko.

Kaip marinuoti vištieną

Marinatui negailėkite druskos ir kitų prieskonių, nes tik dalis jų įsigers į mėsą, net jei marinuosite per naktį. Vištiena gali būti šiek tiek „blanki“, todėl jai tinka „ryškaus“ skonio marinatas.

1. Paruoškite marinatą dubenyje, tada perpilkite jį į sandarų indą, pavyzdžiui, plastikinį uždaromą maišelį arba maisto laikymo indą, kuriame tilptų visa mėsa.

2. Sudėkite vištienos gabalėlius ir panardinkite juos į marinatą. Kad aromatas ir skonis patektų į mėsą, prieš tai galite kelis kartus įpjauti mėsą peiliu, tačiau tai nėra būtina.

3. Uždarykite indą ir perkelkite į šaldytuvą, kad vištiena marinuotųsi ne ilgiau kaip 24 valandas.

Marinatų receptai

Dabar, kai jau žinote, kaip marinuoti vištieną, dalijamės penkiomis vištienos marinavimo idėjomis. Laikykitės 3:1 aliejaus ir rūgšties santykio, o prieskonius koreguokite pagal savo skonį ir mėgausitės skaniausiu rezultatu.

Citrinų ir česnakų marinatas: sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, smulkintą česnaką, kapotas petražoles, druską ir juoduosius pipirus.

Fachita marinatas: sumaišykite alyvuogių aliejų, žaliosios citrinos sultis, smulkintą česnaką, aitriųjų paprikų miltelius, maltą kuminą, smulkintą kalendrą ir smulkintas Chalapos aitriąsias paprikas.

Kalendros ir žaliųjų citrinų marinatas: sumaišykite alyvuogių aliejų, žaliųjų citrinų sultis, maltą imbierą, aitriųjų paprikų dribsnius, smulkintą kalendrą, druską ir juoduosius pipirus.

Jogurto marinatas su prieskoniais: sumaišykite neriebų graikišką jogurtą, citrinos sultis, smulkintą česnaką, maltą kuminą, maltą kalendrą, aitriųjų paprikų dribsnius, druską ir juoduosius pipirus.

Pesto marinatas: sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, smulkintą česnaką, kapotus bazilikus, aitriųjų paprikų dribsnius, druską ir juoduosius pipirus.

Kiek laiko marinuoti vištieną

Idealus vištienos marinavimo laikas priklauso nuo mėsos dalies, kurią marinuojate. Pavyzdžiui, jei marinuojate visą vištą, siūlytume marinuoti ne ilgiau kaip 24 valandas, kad skoniai iš tikrųjų įsigertų. Kita vertus, tokiems gaminiams, kaip vištienos sparneliai, užtenka ir 30 minučių, kad mėsa įgautų gerą skonį.

Tik įsitikinkite, kad vištienos nemarinuojate ilgiau nei 24 valandas, nes dėl marinate esančios rūgšties mėsa taps sausa ir kieta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas