Naudojant pirmąjį vaisiaus atvėrimo būdą jums reikės 3 pagalbinių daiktų: lėkštės, peilio ir šaukšto. Pirmiausia peiliu reikia nupjauti granato viršūnėlę, tuomet šonuose ties akivaizdžiais iškilimais padaryti gana gilius pjūvius, o tada atsargiai vaisių atverti, išskleidžiant lyg kokį žiedlapį. Galiausiai apverskite granatą ir švelniai stuksendami šaukštu išberkite sėklas į paruoštą lėkštę. Pažiūrėkite:
Antrasis būdas dar paprastesnis. Jums tereikia perpjauti granatą horizontaliai pusiau, tada švelniai „patampant“ šonus atpalaiduoti sėklas nuo mebranos ir, galiausiai, apvertus kiekvieną iš perpjautųjų dalių ir švelniai stuksenant žievę, išberti sėklas į pasiruoštą dubenėlį. Pažiūrėkite:
Susiruošus doroti granatą trečiuoju būdu, be peilio jums dar prireiks nemažo dubens šalto vandens. Pirmiausia vaisių reikia perpjauti pusiau horizontaliai, tuomet kiekvieną pusę – šonuose 6-iose vietose ties iškilimais, o tada kiekviena tokia granato pusė atveriama panardinus į vandenį ir sėklos išberiamos tiesiai į jį.
Privalumas – neapsitaškote, sėklos grimzta į dugną, o membranos gabaliukai kyla į vandens paviršių, tad jūs juos nupilate su visu vandeniu. Pasimokykite:
Ketvirtajame filmuke demonstruojama, kaip namų sąlygomis pasiruošti šviežių granatų sulčių. O tam tereikia vienu iš pasirinktų būdų atskirti vaisiaus sėklas, tada sutrinti jas elektriniu trintuvu iki tyrės ir, galiausiai, perkošti gautąją tyrę per itin tankų sietą, išklotą popieriniu rankšluosčiu. Pasižiūrėkite, kaip tai daroma: