Receptų, kaip pasigaminti marcipanus, yra ne vienas, tad pateikiame jums paprastą būdą, kaip lengvai pasigaminti marcipanų masę namie.
Jums prireiks:
- Stiklinės migdolų riešutų;
- Stiklinės cukraus;
- Kelių šaukštų vandens.
Taip pat skaitykite: Kulinarinės gudrybės: kaip iškepti tobulą keksą
Kaip gaminti:
- Iš pradžių ruošiame migdolų riešutus. Tam, kad lengvai nusiluptų riešutų žievelė, juos reikia nuplikyti: minutei panardinkite migdolus į verdantį vandenį ir nuplaukite šaltu vandeniu. Vėliau šį procesą pakartokite. Po tokios procedūros migdolų apvalkalas labai lengvai nusilupa.
- Išvalytus migdolus 15 minučių džiovinkite 150 °C orkaitėje.
- Išdžiovintus migdolus susmulkinkite elektriniu trintuvu ar mėsmale.
- Į puodą suberkite cukrų, įpilkite kelis šaukštus vandens, užvirinkite ir virkite 3–5 min.
- Įdėkite smulkintus migdolus ir virkite 3–5 min., nuolat maišydami medine mentele.
- Paruoštą masę dėkite į sviestu išteptą indą. Kai masė atvės iki kambario temperatūros, vėl permalkite ją smulkia mėsmale.
- Masė turi būti vientisa, vienalytė, be gumuliukų.
Naudingi patarimai
- Jeigu marcipanų masė išėjo ne vientisa, dar kelis kartus permalkite ją mėsmale.
- Jei masė per skysta, įdėkite cukraus pudros iš gerai viską išmaišykite.
- Kambario temperatūroje marcipanai labai greitai džiūsta, todėl gamindamos figūrėles, apdenkite masę drėgna marle.
- Laikyti marcipano masę reikia sandariame inde šaldytuve.
- Marcipanų masę galima dažyti. Geriau tai daryti natūraliais dažais: burokėlių, morkų, špinatų sultims. Iš masės formuokite nedidelį rutuliuką, padarykite jame įdubimą ir įlašinkite kelis lašus dažiklio bei gerai išminkykite, kad dažai tolygiai pasiskirstytų.
Taip pat skaitykite: Paprasta gudrybė, padedanti perpjautą avokadą išlaikyti šviežią
- Galima dažyti ne visą masę, o tik išpaišyti maistiniais arba natūraliais dažikliais jau paruoštas figūrėles.
- Figūrėles iš marcipanų lipdyti labai paprasta, tereikia prisimti, kaip vaikystėje lipdėte iš plastilino. Jos kambario temperatūroje sukietėja ir gerai išlaiko savo formą.
- Skanių ir gardžių atradimų!