Dažnai turintys reikalų su svogūnais randa būdų, padedančių sumažinti ašarojimą. Kai kurie skamba keistai, bet, sakoma, padeda.
1. Svogūnus pjaustykite aštriu peiliu. Reakciją pradedančius fermentus svogūnas išskiria traiškant ląsteles. Kuo peilis aštresnis, tuo mažiau fermentų paskleisite į aplinką.
2. Prieš pjaustydami svogūnus 10-15 minučių palaikykite šaldymo kameroje. Sušalęs svogūnas skleidžia mažiau fermentų, o skoniui truputis šalčio neturi jokios įtakos.
3. Pjaustykite svogūnus šalia garuojančio puodo. Garai sutrauks svogūnų išskiriamas dujas ir jos nepasieks akių.
4. Pjaustykite išsižioję ir iškišę liežuvį. Dujas pritrauksite prie drėgno liežuvio ir jos nepasieks uoslės nervų, kurie yra šalia ašarų latakų nervų.
5. Pjaustydami švilpiniuokite. Išpučiamas oro srautas efektyviai nupūs nuo svogūnų kylančias dujas tolyn.
6. Apšlakstykite pjaustymo lentelę actu. Rūgštis pakeičia fermentų savybes, tad jie nepradeda ašaras sukeliančios cheminės reakcijos.
7. Užsidėkite nardymo akinius. Jei pro prigludusius akinius nepatenka vanduo, nepateks ir pjaustant svogūną susidarančios dujos.