Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip paruošti mėsą kepimui per valandą: patarimai ir 3 receptai

Geriausi dalykai nutinka spontaniškai. Tad jei draugai pakvietė paiškylauti, nestabdykite! Nežinote, ką pasiimti su savimi? Čiupkite kibirėlį su šašlykais, keletą daržovių ir dumkite gaudyti gero oro.
Mėsa
Mėsa / 123RF.com nuotr.

Na, o jeigu priklausote „Viską pasidaryk pats“ partijai, marinuokite patys. Galėsite bičiuliams raityti pasakas apie tai, kaip sunkiai vargote, o iš tiesų – viens, du ir paruošėte kepsnius. Kaip tai padaryti, pataria „Norfos“ vyr. mėsininkas Dainius Bartošius.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Dainius Bartošius
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Dainius Bartošius

„Paprasčiausias ir greičiausias būdas yra nueiti į prekybos centrą ir nusipirkti jau marinuotos mėsos. Jei norime patys marinuoti, tuomet vienas iš pasirinkimų būtų vištiena. Imame vištienos file ar šlaunelių mėsą, supjaustome kepsniais ar mažesniais gabaliukais, kepimui ant iešmo, įpilame aliejaus, įdedame česnako, svogūno, prieskonių (kario, rozmarinų), viską gerai išmaišome ir keliaujame į gamtą. Prieš kepimą įdėję druskos, viską dar kartą permaišome“, – sako ekspertas.

D.Bartošiaus teigimu, mėsos marinavimo laiką sutrumpina majonezas, mineralinis vanduo, obuolių sultys. Jei naudojame actą, citrinos sultis, įpilame aliejaus, tuomet mėsytė išsimarinuoja dar greičiau. Taip pat svarbu paruoštą marinatą įmasažuoti į mėsą, ją ilgiau pamaišant.

Anot specialisto, greitai užmarinuoti galima ir kiaulieną, svarbu kuo smulkiau supjaustyti mėsytę, kad marinatas spėtų įsigerti. Marinatą mėsininkas siūlo gaminti iš mineralinio vandens, aliejaus, svogūnų, pipirų. Supjaustytą mėsytę kelias minutes maišyti su marinatu ir masažuoti. Druską taip pat geriau dėti prieš kepimą.

O štai keletas receptų.

Ugniniai kiaulienos iešmeliai

123RF.com nuotr./Kiaulienos šašlykas
123RF.com nuotr./Kiaulienos šašlykas

Reikės:

  • 300 g. kiaulienos išpjovos
  • 2 valg. š. Teriyaki padažo
  • 1 valg. š. raudonojo vyno acto
  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 arb. š. rudojo cukraus
  • ½ arb. š. džiovintų čili pipirų dribsnių

Gaminimas:

Dubenyje sumaišykite teriyaki padažą, raudonojo vyno actą, aliejų, rudąjį cukrų ir čili pipirų dribsnius. Kiaulieną supjaustykite 2,5 cm kubeliais ir suberkite į dubenį su prieskoniais, gerai išmaišykite. Palikite marinuotis, kol įkais grilis.

Suverkite mėsytę ant iešmelių ir kepkite 10-12 min, nuolat apšlakstydami teriyaki padažu.

Greitam kepimui galite paruošti ir kepsniukus iš šviežios kiaulienos nugarinės.

Kiaulienos nugarinės kepsniukai su ciberžole

123RF.com nuotr./Kiaulienos kepsnys
123RF.com nuotr./Kiaulienos kepsnys

Ciberžolė pastaraisiais metais karaliauja ant prieskonių podiumo. Švelnios jos skonio natos labai pagerina ir kepsniukų ant grilio skonį, o ypač dera prie kiaulienos pjausnių. Rekomenduojame kiaulienos pjausnius patiekti su rudaisiais ryžiais, pagardintais svogūnų laiškais ir laimo sultimis.

4 porcijoms reikės:

  • 4 gabaliukų kiaulienos nugarinės su kaulu,
  • 1 didelės česnako skiltelės,
  • ½ arb. š. maltos ciberžolės,
  • ½ arb. š. druskos,
  • ½ arb. š. maltų juodųjų pipirų,
  • 3 valg. š. alyvuogių aliejaus,
  • 1 valg. š. žuvies padažo,
  • 2 arb. š. austrių padažo,
  • 1 arb. š. pomidorų padažo,
  • 1 pundelis svogūnų laiškų,
  • rudųjų ryžių,
  • šviežių kalendros lapelių,
  • 1 laimo vaisiaus.

Gaminimas:

Įkaitinkite kepsninę. Kiaulienos kepsniukus gerai įtrinkite česnaku ir jį išmeskite. Paskui kepsniukus apibarstykite ciberžole, ¼ arb. Š. Druskos, ¼ arb. Š. Maltų juodųjų pipirų. Indelyje sumaišykite 2 valg. š. aliejaus, žuvies, austrių ir pomidorų padažą. Ištepkite gautu mišiniu abi kepsniukų puses ir dėkite mėsytę ant grilio. Kepkite iš kiekvienos pusės maždaug po 4 minutes. Iškepusius kepsniukus dėkite į šiltą lėkštę ir aptepkite tuo pačiu mišiniu.

Ryžius išvirkite.

Svogūnų laiškus dėkite ant grilio ir pakepkite kelias minutes. Nuimkite ir supjaustykite, sumaišykite su ryžiais. Ryžius pagardinkite 1 valg. š. Aliejaus, žiupsneliu druskos ir pipirų. Patiekite su kiaulienos kepsniukais, apibarstę smulkintais kalendrų lapeliais ir papuošę laimo skiltelėmis.

Kiaulienos kepsniukai su medumi ir česnaku

123RF.com nuotr./Kiaulienos kepsnys
123RF.com nuotr./Kiaulienos kepsnys

6 porcijoms reikės:

  • 6 gabaliukų kiaulienos nugarinės,
  • ½ puodelio pomidorų padažo,
  • 2,5 valg. š. medaus,
  • 2 valg. š. sojos padažo,
  • 2 skiltelių česnako.

Gaminimas:

Įkaitinkite grilį.

Dubenyje sumaišykite pomidorų padažą, sojos padažą, medų ir smulkintą česnaką.

Dėkite kepsniukus ant grotelių ir lengvai apkepkite iš abiejų pusių. Ištepkite kepsniukus paruoštu mišiniu ir dar kepkite po 7-9 minutes iš abiejų pusių.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos