Kaip paruošti tobulą bulvių košę

Bulvės kaltinamos tuo, kad yra krakmolingos, tukina, tačiau šios daržovės nėra jau toks baubas, kaip galite pamanyti. Tik reikia mokėti jas tinkamai paruošti.
Bulvių košė
Bulvių košė / Fotolia nuotr.

Tačiau jeigu kalorijų neskaičiuojate, norite ko nors skanaus, tuomet puri ir tiršta bulvių košė yra tai, ko būtent jums reikia, be to, ji itin patinka vaikams, rašoma aif.ru.

Štai tobulos ir gardžios bulvių košės paslaptys:

  • Kaip teigia specialistai, pirmiausia reikia atsirinkti tinkamiausią bulvių košei bulvių rūšį. Raudonos tinka kepimui, baltos – sriubai, na, o geltonos – košei gaminti.
  • Kaip virti? Jeigu rūpinatės figūra, geriausia bulves nuplauti po šaltu vandeniu ir virti su lupena. Jeigu svorio pinklės jūsų nekamuoja, tuomet bulves nuskuskite, supjaustykite į keturias dalis ir virkite. Kai užvirs – pasūdykite ir stebėkite jų minkštumą.
  • Kuo trinti? Verčiau plakiklio ar elektrinio trintuvo nenaudokite. Tekstūra bus pernelyg vienalytė, be košei būdingos aksominio tekstūros. Todėl geriausia, ką galite padaryti, tai pertrinti bulves per sietelį ir darbą užbaigti rankiniu grūstuvu.
  • Kuo pagardinti? Čia jau jūsų fantazijos reikalas, tačiau pienas arba grietinėlė tikrai nepamaišys. Tiesa, juos būtinai pašildykite. Tinka ir kiaušinio trynys, trintas sūris, sviestas.
  • Tiesa, pieną ar grietinėlę į košę įmaišykite palaipsniui, neskubėdami. Įmantrumo suteiks netikėti skoniai, tarkime, krienai, garstyčios, česnakas ir pan. O kokia jūsų tobulos bulvių košės paslaptis?
Bulvių košė su kiaušiniais
Receptas: Bulvių košė su kiaušiniais
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 36
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 1.00 kg
Pienas: 250.00 ml
Sviestas: 50.00 g
Muskatas: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Kiaušiniai: 8.00 vnt. (kietai virti)
Kiauliena: 200.00 g (karštai rūkytos šoninės)
Sūris: 100.00 g (tarkuoto fermentinio)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Bulves nuskuskite, išvirkite, nusunkite, supilkite karštą pieną, sudėkite sviestą ir sugrūskite. Pasūdykite, pagardinkite muskatų riešutais.

2. Šoninę supjaustykite kubeliais (kelis griežinėlius palikite viršui papuošti) ir paspirginkite sausoje keptuvėje. Spirgučius sumaišykite su bulvių koše. Įmaišykite susmulkintus čiobrelius.

3. Viską sukrėskite į riebalais pateptą apkepo indą, įspauskite kiaušinių puseles, išdėliokite šoninės griežinėlius. Viršų apibarstykite tarkuotu sūriu ir 175 °C karštumo orkaitėje kepkite 10 min.

Suskleisti
Žalioji bulvių košė
Receptas: Žalioji bulvių košė
2 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.1 / 17
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 250.00 g
Žirniai: 500.00 g (šaldytų žaliųjų)
Porai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Daržovių sultinys: 500.00 ml (tirpaus)
Sviestas: 25.00 g
Grietinėlė: 150.00 ml
Kaip gaminti

1. Storasieniame puode išlydykite sviestą ir pakepinkite griežinėliais supjaustytus porus. Sudėkite nuskustas ir kubeliais supjaustytas bulves, supilkite sultinį ir uždengę virkite 10 min.

2. Suberkite žirnelius ir virkite dar 10 min.

3. Suminkštėjusias daržoves nusunkite ir po truputį pildami grietinėlę sugrūskite košę. Jei per tiršta, galima dar įpilti skysčio, kuriame virė daržovės.

Ši košė labai tinka su jautienos kepsneliais.

Suskleisti
Česnakinė bulvių košė su sūriu
Receptas: Česnakinė bulvių košė su sūriu
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 36
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 8.00 vnt. (pagal poreikį)
Parmezano sūris: 200.00 g
Grietinėlė: 150.00 ml (pagal poreikį)
Česnakai: 6.00 skiltelės
Sviestas: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Bulves nuskuskite, išvirkite ir dar karštas sutrinkite.
  2. Česnakus susmulkinkite ir pakepinkite svieste.
  3. Į sutrintas bulves tiesiai iš keptuvės sukrėskite apkeptus česnakus, suberkite sūrį, pasūdykite.
  4. Grietinėlę tik pašildykite, supilkite ją į bulvių košę ir viską gerai sumaišykite. Jei košė pernelyg tiršta, įpilkite dar šiek tiek grietinėlės arba virinto vandens.
Suskleisti
Bulvių košė su morkomis
Receptas: Bulvių košė su morkomis
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 13
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 8.00 vnt. (pagal poreikį)
Morkos: 2.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Pienas: 200.00 ml (pagal poreikį)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (milteliai - pagal skonį))
Kaip gaminti
  1. Bulves ir morkas nuskuskite, išvirkite sūdytame vandenyje. Išvirusias sutrinkite.
  2. Pieną užkaitinkite ir supilkite į bulvių košę. Gerai sumaišykite.
  3. Svogūną supjaustykite, apkepkite svieste ir sukrėskite į bulvių košę. Taip pat suberkite aitriųjų paprikų miltelius ir vėl gerai išmaišykite košę.
Suskleisti
Bulvių košė su faršu
Receptas: Bulvių košė su faršu
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 138
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 8.00 vnt. (pagal poreikį)
Grietinė: 4.00 valg. š.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Jautiena: 200.00 g (malta jautiena; tinka ir kitokia jūsų mėgstama malta mėsa)
Vanduo: 100.00 ml
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kmynai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 3.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Bulves nuskuskite, išvirkite sūdytame vandenyje ir sutrinkite.
  2. Kol bulvės virs, paruoškite maltą mėsą. Į keptuvėje įkaitintą aliejų sukrėskite maltą mėsą, truputį apkepkite. Tuomet suberkite smulkintus svogūnus ir kmynus, pasūdykite, įpilkite 100–200 ml vandens ir kepkite, kol mėsa visiškai iškeps.
  3. Į karštas trintas bulves įdėkite sviesto, maišykite, kol išsilydys. Tada sukrėskite grietinę ir  gerai išmaišykite.
  4. Suberkite į košę keptą maltą mėsą ir vėl gerai išmaišykite. Jei košė jums atrodys pernelyg tiršta, galite dar įdėti grietinės arba, liesesnis variantas, įpilti norimą kiekį karšto virinto vandens.
  5. Tiekdamos galite apibarstyti košę žalumynais: krapais, svogūnų laiškais, bazilikais, rozmarinais ir pan.
Suskleisti
Bulvių košė su žalumynais
Receptas: Bulvių košė su žalumynais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.0 / 27
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 500.00 g
Bazilikai: 1.00 sauja (lapeliai; nebūtinai)
Krapai: 1.00 sauja
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja
Parmezano sūris: 100.00 g
Jogurtas: 200.00 g (natūralus)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Bulves nuskuskite, išvirkite sūdytame vandenyje, nukoškite ir sutrinkite.
  2. Suberkite sūrį ir gerai išmaišykite.
  3. Supilkite jogurtą, įberkite muskato riešuto, smulkintų krapų, svogūnų laiškų ir dar kartą išmaišykite.
Suskleisti
Bulvių ir moliūgų košė su bolivinėmis balandomis
Receptas: Bulvių ir moliūgų košė su bolivinėmis balandomis
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 26
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 6.00 vnt.
Moliūgai: 200.00 g
Grietinėlė: 100.00 g
Parmezano sūris: 4.00 valg. š. (tarkuoto)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (tarkuoto)
Kaip gaminti
  1. Bulves nuskuskite, moliūgus supjaustykite nemažais gabalėliais. Bolivines balandas nuplaukite (dar geriau būtų iš vakaro pamerkti).
  2. Visą sumeskite į verdantį vandenį. Virkite, kol suminkštės.
  3. Į išvirusias daržoves įpilkite grietinėlės, pagardinkite muskatu, pagal skonį pasūdykite ir sutrinkite košę. Jei košė bus per tiršta, maišydami pilkite po nedidelį šlakelį virinto vandens, kol taps norimos konsistencijos.
  4. Galiausiai suberkite tarkuotą parmezaną.
  5. Šią košę skanu valgyti vieną. Mėgstantieji riebiau gali gardinti spirgučiais. Taip pat ji puikiai tinka su įvairiomis šviežių daržovių salotomis (ypač gardintomis grietine), taip pat jei paruošiama sausesnė, tirštesnė gali būti tiekiama kaip garnyras su maltiniais, kepsniais ir pan.
Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Aukščiausios klasės kavos aparatai: ar verta į juos investuoti?
Reklama
Įspūdingi baldai šiuolaikinei svetainei: TOP 5 pasirinkimai