Tešlai reikės:
250 g varškės,
250 g miltų,
180 g kambario temperatūros sviesto,
2 v.š. cukraus,
1 a.š. kepimo miltelių,
1 pakelio vanilinio cukraus,
Žiupsnelio druskos,
1 kiaušinio aptepimui,
Cukraus pudros pabarstymui.
Įdarui:
5 obuolių,
2 v.š. cukraus,
1 v.š. cinamono
Gaminimas:
Kambario temperatūros sviestą dubenyje sutrinkime su varške, cukrumi, vaniliniu cukrumi, kepimo milteliais ir druska. Suberkime miltus ir užminkykime tešlą. Padėkime į šaldymo kamerą valandai.
Per tą laiką nulupkime obuolius, supjaustykime skiltelėmis ir dubenyje apibarstykime cukrumi ir cinamonu. Išmaišykime.
Atvėsusią tešlą padalinkime į tris dalis. Kiekvieną dalį iškočiokime į didelį apskritą lakštą ir supjaustykime į 8 dalis juostelėmis.
Ant kiekvienos juostelės plačiosios dalies šaukštu dėkime obuolių, tada suvyniokime į ritinėlį, kad siaurasis galiukas būtų pabaigoje.
Ritinėlius ištepkime plaktu kiaušiniu ir kepkime iki 170° įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 - 25 minutes.
Iškepusius pabarstykime cukraus pudra.
Skanaus!