Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kaip pas mamą: varškės skarelės su obuolių įdaru

Tikriausiai visi pamena šį skanėstą, kuris dingdavo nuo stalo, vos mamai ištraukus iš orkaitės ir pabarsčius cukraus pudra. Nusidėjėlius išduodavo tik cukruoti skruostai ir žibančios iš laimės akys. Išsikepkime tokių dabar – kaip vaikystėje.
Varškinės skarelės su obuolių įdaru
Varškinės skarelės su obuolių įdaru / Shutterstock nuotr.

Tešlai reikės:

250 g varškės,

250 g miltų,

180 g kambario temperatūros sviesto,

2 v.š. cukraus,

1 a.š. kepimo miltelių,

1 pakelio vanilinio cukraus,

Žiupsnelio druskos,

1 kiaušinio aptepimui,

Cukraus pudros pabarstymui.

Įdarui:

5 obuolių,

2 v.š. cukraus,

1 v.š. cinamono

Gaminimas:

Kambario temperatūros sviestą dubenyje sutrinkime su varške, cukrumi, vaniliniu cukrumi, kepimo milteliais ir druska. Suberkime miltus ir užminkykime tešlą. Padėkime į šaldymo kamerą valandai.

Per tą laiką nulupkime obuolius, supjaustykime skiltelėmis ir dubenyje apibarstykime cukrumi ir cinamonu. Išmaišykime.

Atvėsusią tešlą padalinkime į tris dalis. Kiekvieną dalį iškočiokime į didelį apskritą lakštą ir supjaustykime į 8 dalis juostelėmis.

Ant kiekvienos juostelės plačiosios dalies šaukštu dėkime obuolių, tada suvyniokime į ritinėlį, kad siaurasis galiukas būtų pabaigoje.

Ritinėlius ištepkime plaktu kiaušiniu ir kepkime iki 170° įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 - 25 minutes.

Iškepusius pabarstykime cukraus pudra.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas