Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kaip pasigaminti rikotos sūrio namuose? Receptai

Rikotos sūris kone universalus – iš jo pagaminsite ne tik gardžius desertus, bet ir pagrindinius karštuosius patiekalus. Be to, šio sūrio galite pasigaminti ir namuose, kadangi tai visai nesudėtingas procesas.
Rikota
Rikota / Fotolia nuotr.

Rikota tinka tortams, pyragams, lazanijai su špinatais ar desertinei lazanijai gaminti. Tradiciškai rikota daroma iš išrūgų, kurios kaitinamos susitraukia panašiai kaip kiaušinio baltymai, bet šis procesas kiek užtrunka.

Pirmas receptas

Reikės:

750 ml riebaus pieno,

250 ml grietinėlės (20 proc. riebumo),

3–4 valg. š. citrinų sulčių,

žiupsnelio druskos ir cukraus.

Kaip gaminti:

1. Puode sumaišykite grietinėlę, pieną, druską ir cukrų ir įkaitinkite viską iki 90 laipsnių. Neleiskite užvirti!

2. Iki užvirimo nuimkite puodą nuo ugnies, supilkite citrinų sultis, išmaišykite ir palikite 5 minutėms.

3. Tada į kiaurasamtį įdėkite marlę ir viską perkoškite per ją, palikdami masę nuvarvėti. Kuo ilgiau paliksite, tuo tirštesnis sūris išeis. Prieš valgydami atvėsinkite.

Antras receptas

Sumanios šeimininkės panašios į rikotą masės moka pasigaminti iš kefyro arba rūgpienio. Paprasčiausias būdas – litro talpos plastikinį maišelį kefyro per naktį palaikyti šaldymo kameroje, kad gerai sušaltų, tada pakuotę perpjauti aštriu peiliu, o į ledą sušalusį kefyrą dėti į kiaurasamtį su labai nedidelėmis skylutėmis ir palikti, kad natūraliai atšiltų ir išvarvėtų pasukos. Sietelyje likusią minkštos konsistencijos varškę sukrėsti į dėžutę ir palikti šaldytuve, kad kiek sustingtų.

Verta žinoti. Iš litro kefyro išeina apie 250 g gardžios varškės. Ją galima valgyti vieną arba pagardintą prieskoniais, daržovėmis ar džiovintais ir šviežiais vaisiais.

Trečias receptas

Reikės:

5 l išrūgų,

1 l pieno,

4 arbat. š. vyno acto.

Kaip gaminti:

1. Sumaišykite pieną ir pasukas ir užvirinkite iki 90 laipsnių.

2. Supilkite actą, nors tinka ir citrinų sultys. Maišykite 5 minutes, tačiau neleiskite masei užvirti. Palikite uždengtą puodą per naktį kambario temperatūroje.

3. Ryte supilkite gautą masę į kiaurasamtį, išklotą marle, ir palikite varvėti porai valandų.

Išmėginkite patiekalus su rikota:

„Canelloni“ su rikotos sūriu
Receptas: „Canelloni“ su rikotos sūriu
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.0 / 5
Receptas
Ingredientai
Rikotos sūris: 250.00 g
Kumpis: 100.00 g (karštai rūkytas)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Bazilikai: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Sūris: 100.00 g (pvz. parmezano)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, perliekite karštu vandeniu ir užpilkite šaukštą aliejaus, kad nesuliptų.

2. Į dubenį suverskite rikotos sūrį, suberkite parmezaną, juostelėmis pjaustytą kumpį, smulkintus bazilikus ir kapotą česnaką.

3. Sūrio masę pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, viską gerai išmaišykite, prikimškite makaronus, ant viršaus išdėliokite saulėje džiovintus pomidorus.

4. Kepkite karštoje orkaitėje apie 10 min. Galite tiekti supjausčiusi gabalėliais kaip užkandėlę.

Suskleisti
Lazanija su rikotos sūriu
Receptas: Lazanija su rikotos sūriu
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 4
Receptas
Ingredientai
Lazanijos lakštai: 500.00 g (šviežių arba 350 gr. džiovintų lakštų)
Sviestas: 60.00 g
Miltai: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų baltųjų)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų riešutų)
Pienas: 450.00 ml
Bazilikai: 2.00 valg. š. (smulkintų šviežių lapelių)
Rikotos sūris: 100.00 g
Sūris: 50.00 g (parmezano)
Kaip gaminti

1. Makaronų lakštus apvirkite dideliame kiekyje pasūdyto vandens (geriau virti ne visus iš karto, o po kelis, antraip lakštai gali sulipti).

2. Gilioje keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite miltus, pasūdykite, pagardinkite prieskoniais ir maišydami kepinkite, kol miltai paruduos. Visą laiką maišydami plona srovele supilkite pieną ir kaitinkite, kol viskas užvirs. Nukelkite nuo ugnies, įberkite šaukštą smulkintų bazilikų, sudėkite rikotos sūrį ir pusę nurodyto parmezano kiekio. Viską gerai išmaišykite.

3. Apvirtus lazanijos lakštus apkepo inde sluoksniuokite su padažu, kiekvieną sluoksnį apibarstykite keliais žiupsneliais parmezano ir likusių bazilikų.

4. Apkepą 200ºC karštumo orkaitėje kepkite 20 min.

Suskleisti
Pomidorų ir rikotos pyragas.
Receptas: Pomidorų ir rikotos pyragas
7 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.1 / 7
Receptas
Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 200.00 g (sluoksniuota arba nesaldinta trapi (smėlinė) tešla (recepte naudota pirkta parduotuvėje))
Česnakai: 1.00 vnt.
Rikotos sūris: 500.00 g (arba nerūgšti varškė)
Sūris: 100.00 g (tarkuotas fermentinis)
Pomidorai: 400.00 g (vyšniniai arba slyviniai)
Raudonėliai: 5.00 g (džiovinti)
Mairūnas: 5.00 g (džiovintas)
Rozmarinai: 2.00 g (džiovinti, smulkiai sugrūsti)
Bazilikai: 10.00 g (švieži)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

Pomidorai, rikota, česnakai, raudonėliai, mairūnai, rozmarinai ir bazilikai yra nuostabus derinys. Netikite? Išbandykite!

1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros. Nupjaukite česnako galvutės viršūnėlę, kad atsivertų visų skiltelių akutės (nulupti nereikia), apšlakstykite alyvuogių aliejumi, suvyniokite į foliją ir kepkite orkaitėje apie 40 minučių. Atvėsinkite, išlukštenkite ir sugrūskite šakute.

2. Kepimo skardą išklokite tešla.

3. Rikotą sumaišykite su tarkuotu fermentiniu sūriu ir keptais česnakais, pagardinkite juodaisiais pipirais, druska ir išmaišykite.

4. Sūrio kremą sukrėskite į skardą ant tešlos. Vyšninius pomidorus perpjaukite pusiau ir juos išdėliokite ant sūrio kremo (perpjauta puse į viršų), paskaninkite druska.

5. Apibarstykite likusiais prieskoniais (raudonėliais, mairūnais ir rozmarinais). Pašaukite į orkaitę ir kepkite maždaug 30-45 min., kol pyrago paviršius gražiai paruduos. Atvėsinkite.

6. Susmulkinkite šviežius bazilikus, jais apibarstykite pyrago viršų ir patiekite.

Skanaus!

Receptas iš tinklaraščio „Išbandyti receptai“

Suskleisti
Rikotos ir špinatų „Flans'ai“ su staigmena viduje
Receptas: Rikotos ir špinatų „Flans'ai“ su staigmena viduje
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.0 / 7
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 11.00 vnt. (8 mažesni, kietai virti kiaušiniai ir 3 vidutinio dydžio rikotos/špinatų masei)
Varškė: 6.00 vnt. (suformuoti varškės rutuliukai, 9% riebumo)
Špinatai: 450.00 g (šaldyti, smulkinti)
Rikotos sūris: 250.00 g (tinka ir naminis)
Pienas: 100.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti, pagal skonį)
Porai: 10.00 g (gabaliukas smulkinto poro arba svogūno)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180-200 °C. Kietai išvirkite kiaušinius, juos atvėsinkite ir nulupkite lukštus.

2. Iš varškės rankomis suformuokite 6 rutuliukus (mažesnius nei graikiško riešuto dydžio).

3. Visiškai atšildykite špinatus, nusunkite susidariusį vandenį. Jei reikia, dar kartą sutrinkite į tyrę. Rikotos sūrį išplakite su kiaušiniais, pienu, pagardinkite druska ir pipirais. Sudėkite špinatus bei smulkintą porą. Viską gerai išmaišykite.

4. Į keksiukų kepimo formą (aš naudojau keksiukų ir Cannelés kepimo formeles) įdėkite šiek tiek paruoštos rikotos/špinatų masės, į vidurį įstatykite po virtą kiaušinį (8 vnt.), į likusias formeles – po 1 varškės rutuliuką. Paviršių uždenkite likusia flans'ų mase.

5. Kepkite 30 minučių. Išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti. Patiekite su majonezu ir šviežiomis daržovių salotomis.

Receptas iš tinklaraščio „Irri Style“

Suskleisti
Rikotos varškėčiai kriaušėse
Receptas: Rikotos varškėčiai kriaušėse
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.3 / 7
Receptas
Ingredientai
Kriaušės: 4.00 vnt. (4-5 mažos kriaušės, bet tinka ir maži obuoliukai, švieži persikai ar abrikosai)
Citrinos: 1.00 vnt. (1/4 šaukštelio nutarkuotos geltonosios dalies žievelės)
Rikotos sūris: 1.00 st. (pusriebis)
Migdolų miltai: (galite pasidaryti pačios- nuplikykite neskrudintus migdolus verdančiu vandeniu, nutrinkite žieveles ir susmulkinkite plaktuve maždaug tokio rupumo, kaip džiūvėsėliai, nepermalkite, nes gausite migdolų sviestą - beje, labai skanų) 100.00 g
Datulės: 6.00 vnt. (jei kietos, pamirkykite ir sumalkite, jei norisi saldžiau, galima jų dėti daugiau ir atvirkščiai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (baltymas)
Kepimo milteliai: 2.00 g (1/4 šaukštelio)
Druska: 2.00 g (1/4 šaukštelio)
Vanilė: 1.00 arbat. š. (1/2 šaukštelio vanilės esencijos arba ketvirtis vanilės lazdelės)
Uogos: (gervuogės, avietės, mėlynės ar kitos mėgiamos) 1.00 st.
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Sumaišykite migdolų miltus, druską ir kepimo miltelius. Sudėkite rikotą, citrinos žievelę bei vanilę ir išmaišykite.

2. Atskirame inde išplakite kiaušinio baltymą iki pusiau standžių putų, atsargiai sukrėskite į rikotos mišinį ir atsargiai sumaišykite.

3. Kriaušes nuplaukite, perpjaukite per pusę, išskobkite sėkliukes ir padarykite duobutę. Nupjauta puse patrinkite jas citrina, kad neparuduotų. Nupjaukite kriaušės apačią tiek, kad tvirtai stovėtų skardoje.

4. Krėskite į kriaušes po šaukštą su kaupu rikotos mišinio, gražiai išlyginkite. Skardą išklokite folija, ištepkite aliejumi arba sviestu, sudėkite kriaušes ir kepkite 20 minučių.

5. Kol keps, uogas petrinkite per sietelį, šiek tiek palikite sveikų, jei norisi, uogų masę pasaldinkite medumi. Lėkštėje padarykite uogų padažo „balutę“, į ją dėkite šiltą kriaušę ir papuoškite uogomis.

Lauros Mizgirytės-Latour receptas

Plačiau skaitykite: „Reali patirtis: būti mama Kalifornijoje...“

Suskleisti
Bulvinukai su rikota
Receptas: Bulvinukai su rikota
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.5 / 13
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 6.00 vnt. (šviežios, vidutinio dydžio)
Manai: 5.00 valg. š.
Krakmolas: 2.00 valg. š. (bulvių)
Pienas: 100.00 ml
Rikotos sūris: 250.00 g
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (šviežių)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti

1. Bulves nuskuskite, išvirkite ir sumalkite mėsmale. Manų kruopas užpilkite pienu ir palikite brinkti. Sukrėskite į bulvių košę ir išsukite. Supilkite krakmolą, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir suminkykite tešlą.

2. Rikotą sudėkite į dubenį. Pagal skonį įberkite maltų juodųjų pipirų, druskos, suberkite pusę smulkintų svogūnų laiškų ir gerai ištrinkite. Iš bulvių ir manų kruopų masės suformuokite nedidelius rutuliukus, juos suplokite. Į paplotėlių vidurį dėkite šaukštą rikotos ir suformuokite ritinėlius.

3. Puode užvirinkite litrą vandens, pasūdykite. Sudėkite bulvinukus. Kai užvirs, virkite apie 7 minutes. Išgriebusi iš vandens, gerai nuvarvinkite, dėkite į lėkštes. Apšlakstykite liesa grietine, gausiai apibarstykite smulkintais svogūnų laiškais.

 

Suskleisti
Kvadratėliai su rikota ir uogomis
Receptas: Kvadratėliai su rikota ir uogomis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.0 / 13
Receptas
Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 300.00 g (2 vienodo dydžio lakštai)
Rikotos sūris: 200.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (trynys)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. sulčių ir 1 arbat. š. tarkuotų žievelių)
Miltelinis cukrus: 1.00 valg. š. (kupinas)
Vanilinis cukrus: 1.00 valg. š. (kupinas)
Uogos: (šviežios arba šaldytos) 1.00 sauja
Kaip gaminti

1. Į dubenį sudėkite rikotą, suberkite tarkuotas citrinų žieveles, miltelinį bei vanilinį cukrų, supilkite citrinų sultis ir gerai sumaišykite.

2. Ant miltais pabarstyto stalviršio patieskite vieną tešlos lakštą. Tolygiai aptepkite citrininiu rikotos kremu, gausiai pabarstykite šviežiomis arba atšildytomis ir gerai nuvarvintomis uogomis (mėlynėmis, avietėmis ar kt.).

3. Uždėkite likusį tešlos lakštą, viršų aptepkite kiaušinio tryniu. Kepkite 190 0C karščio orkaitėje apie 20 minučių. Atvėsusį kepinį supjaustykite kvadratėliais. Viršų galite apibarstyti milteliniu cukrumi.

Suskleisti
Avokadų ir rikotos užtepėlė
Receptas: Avokadų ir rikotos užtepėlė
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.6 / 26
Receptas
Ingredientai
Avokadai: 2.00 vnt.
Parmezano sūris: 3.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt.
Pistacijos: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Česnakai: 1.00 skiltelės
Pienas: 500.00 ml (naminei rikotai)
Grietinėlė: 50.00 ml (riebi - naminei rikotai)
Sultys: 2.00 valg. š. (citrinų - naminei rikotai)
Kaip gaminti
  1.  Į prikaistuvį supilkite pieną, grietinėlę, suberkite druską. Statykite ant vidutinio stiprumo ugnies ir maišydama kaitinkite, kol skysčio paviršiuje pamatysite smulkius burbuliukus (neužvirinkite!). Stipriai maišydama supilkite citrinų sultis ir kaitinkite apie porą minučių. Nukelkite nuo ugnies. Maždaug po penkių minučių sukrekėjusią masę sukrėskite į marle ištiestą kiaurasamtį.
  2. Avokadus nulupkite, perpjaukite pusiau, išimkite kaulus. Minkštimą supjaustykite gabalėliais, apšlakstykite citrinų sultimis, pamaišykite. Suplakite tyrę. Sudėkite smulkintus svogūnus, trintus česnakus, naminę rikotą ir dar sykį viską suplakite. Suberkite tarkuotą parmezaną, grūstus riešutus, išmaišykite. Pagardinkite maltais pipirais, pasūdykite.
Suskleisti
Daugiaryžis su rikota
Receptas: Daugiaryžis su rikota
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
2.9 / 7
Receptas
Ingredientai
Ryžiai: 250.00 g ("Arborio")
Vermutas: 150.00 ml (sauso balto)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sviestas: 50.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Džiovinti pomidorai: 10.00 vnt. (sauja)
Rikotos sūris: 200.00 g
Kaip gaminti
  1. Džiovintus pomidorus pasmulkinkite, apšlakstykite 50 ml vermuto, palikite brinkti.
  2. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, suberkite į gilią keptuvę su karštais riebalais. Kepinkite, kol svogūnai pagels. 
  3. Suberkite ryžius, maišydama kepinkite, kol kruopos taps skaidrios, sugers inde susikaupusį skystį.
  4. Supilkite likusį vermutą, kaitinkite, kol ryžiai jį sugers. Supilkite pusę kiekio sultinio, kaitinkite, kol susigers į kruopas. Supilkite likusį sultinį. Įdėkite gabalėlį sviesto, išmaišykite.
  5. Daugiaryžį sudėkite į lėkštes, į kiekvieną įberkite džiovintų pomidorų, įdėkite po keletą šaukštelių rikotos.
  6. Puoškite šviežiais bazilikų lapeliais. 
Suskleisti
Makaronai su mėlynėmis ir rikota
Receptas: Makaronai su mėlynėmis ir rikota
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
5.0 / 1
Receptas
Ingredientai
Rikotos sūris: 400.00 g
Pesto padažas: 2.00 valg. š.
Riešutai: 2.00 valg. š. (maltų)
Miltai: 400.00 g (makaronų tešlai)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (makaronų tešlai)
Mėlynės: 1.00 st. (0,5 šaldytų - makaronų tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (makaronų tešlai)
Kaip gaminti
  1. Pirmiausia paruoškite tešlą makaronams: į gilesnį dubenį persijokite miltus, po vieną įmuškite ir išmaišykite kiaušinius, įberkite žiupsnelį druskos.
  2. Mėlynes kelis kartus pertrinkite per sietelį, kad neliktų sėklyčių.
  3. Masę įmaišykite į makaronų tešlą ir gerai išsukite.
  4. Tešlą išminkykite ant miltais pabarstyto stalo ir supjaustykite plonomis juostelėmis.
  5. Naminius makaronus virkite ne ilgiau nei 3 min. Nukoškite ir išdėliokite į lėkštes.
  6. Rikotą ištrinkite su maltais riešutais ir krėskite ant makaronų.
  7. Ant viršaus uždėkite po šaukštelį pesto padažo.
Suskleisti
Kepta rikota
Receptas: Kepta rikota
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 10
Receptas
Ingredientai
Kefyras: 2.00 l (maišeliuose)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Kefyro maišelius dėkite į šaldymo kamerą ir parą šaldykite.
  2. Atšaldytus maišelius perpjaukite, šaldytą masę sukrėskite į kiaurasamtį smulkiu tinkleliu arba marlę ir palikite, kad atšiltų ir išbėgtų išrūgos.
  3. Minkštą atšilusią varškės masę krėskite į marlę, gerai nuspauskite, suteikite norimą formą ir per naktį palaikykite šaldytuve.
  4. Atvėsusį sūrį atsargiai padėkite ant kepimo popieriaus. Iš aliejaus, traiškyto česnako, druskos ir raudonėlių užmaišykite užpilą, juo aptepkite sūrį.
  5. Rikotą pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 15 min., kol viršus apskurs.
  6. Skanu valgyti su mėgstamomis daržovėmis, jų salotomis, kvapiu džemu aptepta skrudinta duonos riekele.
  7. Pagaminsite per 30 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
Suskleisti
Pyragėliai su smidrais ir rikota
Receptas: Pyragėliai su rikota ir smidrais
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.7 / 14
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (1 - tešlai ir 1 didelis - įdarui)
Rikotos sūris: 125.00 g
Sūris: 70.00 g (kietojo, tarkuoto)
Druska: 1.00 arbat. š. (0,5)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Smidrai: 6.00 vnt. (nedidelių)
Pomidorai: 100.00 g (saujelė vyšninių)
Kaip gaminti
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ºC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą.
  2. Sluoksniuotą bemielę tešlą šiek tiek pakočiokite ir supjaustykite vidutinio dydžio kvadratėliais (maždaug 10x10 cm). Jei norite, galite pjaustyti ir mažesniais ar didesniais kvadratėliais ar stačiakampiais, tačiau neparuoškite jų pernelyg didelių – jei pyragėlius tieksite kaip užkandžius, juos turi būti patogu valgyti rankomis.
  3. Paruoštus tešlos kvadratėlius perkelkite ant skardos. Palikite tarp pyragėlių kelių centimetrų tarpus.
  4. Kiaušinį išplakite ir plakiniu aptepkite sluoksniuotos tešlos paviršių.
  5. Kvadratėlių kraštus (apie 0,5 cm) užlenkite į vidinę pusę ir juos taip pat aptepkite plaktu kiaušiniu.
  6. Visą tešlos kvadratą, išskyrus užlenktus kraštus, subadykite šakute.
  7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 15 minučių, kol gražiai apskrus.
  8. Kol tešlos pagrindas kepa, pasiruoškite pyragėlių įdarą. Rikotos sūrį sumaišykite su tarkuotu kietuoju sūriu, kiaušiniu, druska ir maltais juodaisiais pipirais.
  9. Storuosius smidrų galus nulaužkite ir išmeskite. Priklausomai nuo pyragėlių ir smidrų dydžio, perpjaukite smidrus į dvi ar tris dalis.
  10. Jei smidrai didesni ir storesni, su bulvių skustuku ar peiliu nulupkite odelę nuo apatinės jų dalies ir pakaitinkite juos ant garų: puode užvirkite vandenį, o smidrus sudėkite į sietelį. Sietelį dėkite ant puodo su verdančiu vandeniu, uždenkite dangčiu ir pagarinkite apie 5 minutes. Tuomet smidrus perliekite šaltu vandeniu ir nusausinkite.
  11. Vyšninius pomidorus perpjaukite per pusę.
  12. Tešlai apkepus, išimkite kepimo skardą iš orkaitės. Jei tešlos kvadratėliai yra išsipūtę, paspauskite juos plokščiu įrankiu ar tiesiog delnu, kad paviršius, ant kurio dėsite įdarą, būtų lygus.
  13. Paruoštu sūrių kremu aptepkite visų pyragėlių paviršių, išskyrus kraštus.
  14. Ant viršaus gražiai išdėliokite smidrus ir po vyšninio pomidoro puselę. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 minučių, kol gražiai apskrus.
  15. Iškepusius pyragėlius patiekite šiltus arba šaltus.
Suskleisti
Baklažanų suktinukai su rikota, alyvuogėmis, kaparėliais ir graikiniais riešutais
Receptas: Baklažanų suktinukai su rikota, alyvuogėmis, kaparėliais ir graikiniais riešutais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 23
Receptas
Ingredientai
Baklažanai: 2.00 vnt.
Rikotos sūris: 250.00 g
Alyvuogės: 10.00 vnt. (juodųjų, tinka ir žalios)
Kaparėliai: 1.00 arbat. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Graikiniai riešutai: 1.00 sauja
Citrinos: 1.00 vnt. (žievelės)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Baklažanus supjaustykite pailgomis riekelėmis, šiek tiek pabarstykite druska ir palikite ~15 min. pastovėti (tam, kad iš jų pasišalintų kartumas).
  2. Vėliau baklažanus nusausinkite ir apkepinkite keptuvėje rantytu dugnu („grill“), kol šiek tiek suminkštės.
  3. Paruošiamas įdaras: alyvuoges, česnakus ir kaparėlius susmulkinkite. Į rikotą įmaišykite kapotų riešutų, alyvuoges, kaparėlius.
  4. Įdaras pagardinamas žiupsniu druskos, pipirų, muskato ir ~ pusės citrinos žievele. Ant baklažano griežinėlio dėkite įdaro ir jį susukite į suktinuką.
  5. Suktinukus pašaukite į 200 laipsnių orkaitę ~ 5 min.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Suskleisti
Aromatingi lavašų suktinukai su rikota
Receptas: Aromatingi lavašų suktinukai su rikota
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 53
Receptas
Ingredientai
Lavašas: 1.00 vnt. (didelis)
Rikotos sūris: 200.00 g
Parmezano sūris: 100.00 g (tarkuoto)
Česnakai: 2.00 skiltelės (nebūtina)
Pesto padažas: 2.00 valg. š.
Bazilikai: 1.00 sauja (šviežių šakelių)
Kaip gaminti
  1. Dubenyje sumaišykite rikotą, parmezaną, trintus česnakus, pesto padažą ir smulkintas šviežių bazilikų šakeles.
  2. Lavašą padalykite į keturis ar šešis vienodo dydžio gabalėlius, kad pavyktų susukti suktinukus.
  3. Ant kiekvieno gabalėlio dėkite rikotos sūrio įdaro ir susukite suktinuką.
  4. Suktinukus dėkite į orkaitę ant grotelių arba į aliejumi išteptą skardą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje, kol pradės skrusti (maždaug apie 20 min.)
Lavašų užkandį patiekite apibarstytą šviežiais žalumynais. Tinka su įvairiomis daržovėmis, padažais
Suskleisti
Manų kruopų apkepas su rikota
Receptas: Manų kruopų apkepas su rikota
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.7 / 14
Receptas
Ingredientai
Pienas: 500.00 ml
Vanduo: 500.00 ml
Sviestas: 50.00 g
Citrinos: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Manai: 200.00 g
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Cukrus: 200.00 g
Rikotos sūris: 350.00 g
Vanilės ekstraktas: 2.00 arbat. š.
Likeris: 2.00 valg. š. („Limoncello“ citrininio likerio)
Miltelinis cukrus: 1.00 žiupsnelis (apibarstymui)
Kaip gaminti
  1. Pieną, vandenį, vientisai nuluptą citrinos žievelę ir sviestą sudėkite į didesnį puodą. Užvirkite.
  2. Išimkite citrinos žievelę.
  3. Nuolat plakdami, kad nesusidarytų gumuliukai, supilkite manų kruopas.
  4. Maišydami pavirkite kelias minutes, nukelkite nuo kaitros ir palikite atvėsti.
  5. Dideliame dubenyje suplakite kiaušinius, cukrų, druską, vanilę, rikotos sūrį ir citrininį likerį.
  6. Kai masė pasidaro vientisa, po truputį įplakite atvėsusius manus.
  7. Tešlą supilkite į 24–26 cm skersmens tortinę, kurios dugnas išklotas kepimo popieriumi.
  8. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepkite valandą.
  9. Prieš pjaunant, atvėsinkite. Pabarstykite milteliniu cukrumi.

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas