Lietinių tortas
Tokį pagaminti labai paprasta: iškeptus lietinius pertepkite kelių rūšių įdaru (trintomis uogomis, varške, maskarpone ir pan.), kiek paslėkite lentele, dėkite į karščiui atsparų indą, viršų apibarstykite sviesto drožlėmis, galite ant viršaus užberti tarkuoto varškės ar mocarelos sūrio, ir 12–15 min. pašaukite į karštą orkaitę, iki sūris išsilydys.
Su kisieliumi
Fotolia nuotr./Lietiniai su kisieliumi |
Varške įdarytus, dekoratyvia rožele susuktus minkštutėlaičius lietinius galite tiekti ir kaip desertą. Tuomet ir blynelius, ir paruoštą vaisių ar uogų kisielių labai gerai atšaldykite šaldytuve ir desertą tiekite gilesniuose dubenėliuose. Niekada neprašausite pro šalį tokį skanėstą pagardinusi pačios plakta ar jau paruošta purškiama grietinėle.
Kąsneliai
Fotolia nuotr./Lietiniai "Kąsneliai" |
Tai tie patys klasikiniai lietinių voleliai, tik patiekti kaip vieno kąsnio užkandėlė. Juos paruošti visiškai paprasta. Įdarykite mėgstamu įdaru, supjaustykite vienodo dydžio kąsneliais ir perverkite mediniais pagaliukais. Tokie lietinukai, ne tik gardi užkandėlė, bet ir vakarėlio stalo puošmena.
Fotolia nuotr./Lietiniai "Sukutis" |
Sukutis
Dar viena volelio improvizacija: lietinį su įdarų (gali būti ir be jo) susukite į apskritimą. Apšlakstykite padažu, papuoškite ir tiekite.
Krepšelis
Fotolia nuotr./Lietiniai "Krepšelis" |
Taip suformuoti lietiniai atrodo išties puošniai ir nekasdieniškai. Taigi puikiai tiks ir vaišių stalui. Kuo šiuos lietinius sujuosti? Jei tieksite juos kaip pagrindinį patiekalą, sujuosti galite svogūno laiškais arba plonomis kumpio ar neriebios šoninės atraižėlėmis. Desertinius lietinius galite juosti, tarkim, apelsinų žievelėmis. Į krepšelį surištus lietinius, sudėkite į sviestu išteptą skardą ir 5-10 minučių pašaukite į orkaitę.
Fotolia nuotr./Lietiniai "Trikampėliai" |
Trikampėliai
Iš lietinių lankstyti trikampėlius galite įvairiai. Jei ketinate tiekti vaikams, štai toks lankstymo būdas su keliais skirtingais įdarais, be jokios abejonės, bus įvertintas palankiai.