Jums reikės:
- 150 g sviesto,
- 140 g miltų,
- 100 g rudojo cukraus,
- 2 didelių kiaušinių,
- 80 g kakavos,
- šaukštelio kepimo miltelių,
- šaukštelio cinamono,
- žiupsnelio druskos.
Kaip gaminti:
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Negilią formą išklokite kepimo popieriumi.
2. Iš šaldytuvo išimtą sviestą palikite pastovėti, kad atšiltų iki kambario temperatūros.
3. Rudąjį cukrų ir kambario temperatūros sviestą šakute išsukite iki purumo.
4. Po vieną įplakite kiaušinius.
5. Dideliame inde persijokite ir sumaišykite miltus, kepimo miltelius, kakavą, druską ir cinamoną.
6. Juos suberkite į kiaušinius ir gerai išmaišykite.
7. Tešlą supilkite į skardą – sluoksnis neturėtų būti storesnis nei 1–1,5 cm. Vandeniu suvilgytu peiliu išlyginkite paviršių, kad kepdama gražiau suskilinėtų.
8. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 12–15 minučių, kol viršus truputį sukietės. Prieš tiekdama leiskite atvėsti.
Skanaus!
Turite savo mėgstamą patikrintą receptą? Dalinkitės, siųskite gyvenimas@15min.lt.