Pyragui reikės:
Tešlai:
- 300 g miltų,
- 200 g cukraus,
- 200 g sviesto,
- kiaušinio,
- 2 valg. š. natūralios kakavos,
- 1 arb. š. kepimo miltelių.
Varškės įdarui:
-
500 g trintos varškės,
-
100 g cukraus,
-
170 g grietinės,
-
4 kiaušinių,
-
50 g krakmolo.
Gaminimas:
Pirmiausia pasiruošiame tešlą. Ištirpiname ir atvėsiname sviestą. Suberiame cukrų, mušame kiaušinį ir gerai išplakame, kol masė pabąla, o cukrus ištirpsta.
Į šią masę beriame kepimo miltelius, kakavą bei miltus ir užminkome tešlą. Ją dedame valandai į šaldiklį.
Kol tešla vėsta ir kietėja, pasiruošiame įdarą. Į dubenį mušame kiaušinius, beriame cukrų ir plakame, kol cukrus ištirps.
Į kiaušinių masę sudedame varškę, grietinę ir gerai išmaišome.
Išimame iš šaldiklio tešlą ir pusę jos sutarkuojame burokine tarka į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą kepimo formą. Paskirstome tolygiai.
Ant tešlos supilame varškės įdarą.
Į dubenį sutarkuojam likusią tešlą ir tolygiai užbarstome ant varškės masės.
Pyragą kepame 45 minutes iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Skanaus!