Jums reikės:
4 didelių bulvių,
šaukšto alyvuogių aliejaus,
svogūno,
skiltelės česnako,
morkos,
saldžiosios oranžinės paprikos,
500 g kalakutienos faršo,
4 šaukštų pomidorų padažo,
aitriosios paprikos,
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,
druskos pagal skonį.
Kaip gaminti:
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
2. Bulves nuplaukite, gerai nušveiskite ir sudėkite į kepimo skardą. Šaukite į orkaitę 45 minutėms. Kol jos kepa, pagaminkite įdarą.
3. Svogūną išlukštenkite ir sukapokite gabalėliais, morkas nuskuskite ir sutarkuokite burokine trintuve. Abi paprikas nuplaukite, išvalykite ir susmulkinkite kubeliais.
4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepinkite svogūnus, kol suminkštės. Suberkite morkas, saldžiąsias paprikas ir dar pakepinkite kelias minutes.
5. Sukrėskite kalakutieną ir maišydami pakepinkite, kol mėsa iškeps. Jei trūksta skysčio, įpilkite truputėlį vandens. Galiausiai į įdarą įspauskite česnaką, sukrėskite pomidorų padažą, suberkite aitriąsias paprikas ir gerai išmaišykite. Pakepinkite dar kelias minutes. Pagardinkite druska bei pipirais. Masę išmaišykite ir išjunkite viryklę.
6. Suminkštėjusias bulves ištraukite iš orkaitės, atsargiai įpjaukite per vidurį ir į kiekvieną krėskite įdaro.
Receptu pasidalino tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta Kudopčenkienė.