„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Kalakutienos ir brokolių kokosinė užkepėlė – kosminio skanumo!

Greiti pietūs jeigu jau turite keptos mėsos, jei ne, užtruksite kiek ilgiau, tačiau skonis viską atperka!
Kalakutienos ir brokolių kokosinė užkepėlė
Kalakutienos ir brokolių kokosinė užkepėlė / Lauros Panavės nuotr.

Reikės:

  • 500 g kalakutienos šlaunelių mėsos,
  • Mėgstamų prieskonių,
  • 1 didelės brokolio galvos,
  • 2 didelių morkų,
  • 40 g čederio sūrio (viršuj, nebūtina).

Užpilui:

  • 1 skardinės kokosų pieno,
  • 60 g mozzarella sūrio,
  • 3 skiltelių česnako,
  • 3 šakelių šviežio rozmarino,
  • Šiek tiek druskos,
  • Šiek tiek pipirų.

Gaminimas:

Kalakutienos šlaunelių mėsą pagardiname mėgstamais prieskoniais, aš naudojau: provanso žoleles, jūros druską, saldžiąją papriką, juoduosius pipirus ir karį.

Kepame 20-25 min. karšto oro gruzdintuvėje grill režimu. Iškepus susmulkiname.

Brokolio galvą dedame į verdantį vandenį kotu į viršų, verdame 3-5 minutes. Apvirus nupjaustome smulkiai žiedynus.

Morkas sutarkuojame šiaudeliais, jei neturime tokio prietaiso - burokine tarka. Pakepame 5-7 min. ant sviesto.

Visus ingredientus (išskyrus užpilo) sumaišome tarpusavy, pilame padažą, pabarstome sūriu.

Indą su patiekalu dedame į orkaitė 180C laipsnių kaitra, vėjelis viršus - apačia.

Skanaus!

Dėkojame Laurai už receptą! Daugiau sveikų Lauros Panavės receptų galite rasti jos FB paskyroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs