Kalakutienos kebabai

Nors šiluma per daug nelepina, savaitgalį gamtoje šviečiant saulei malonu užsikurti griliuką ir pasikepti mėsytės. Vietoj šašlykų šiandien siūlome išmėginti kebabus - maltos mėsos iešmelius.
Kalakutienos kebabai
Kalakutienos kebabai / 123RF.com nuotr.

Reikės:

  • 500 g maltos kalakutienos,
  • ½ svogūno,
  • 2 valg. š. saldžiosios paprikos miltelių,
  • saujelės petražolių,
  • 1 arb. š. maltos kalendros,
  • 1 arb. š. malto kumino,
  • ½ arb. š. cinamono,
  • 1/4 arb. š. kajeno pipirų,
  • 1/4 arb. š. malto imbiero,
  • 1/4 arb. š. maltų juodųjų pipirų,
  • 1 skiltelės česnako,
  • žiupsnelio druskos,
  • žiupsnelio malto muskato riešuto.

Gaminimas:

Maltą kalakutieną sumaišykite su visais prieskoniais bei susmulkintu svogūnu ir česnaku. Gerai išminkykite, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų ir padėkite bent valandai šaltai. Galite pasiruošti iš vakaro, o kepti kitą dieną.

Šlapiomis rankomis ant iešmelių formuokite dešreles ir kepkite įkaitintame grilyje.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis