Reikės:
- 800 g kalakutienos be kaulo,
- žiupsnelio druskos,
- šviežiai maltų juodųjų pipirų,
- 3-4 valg. š. žemės riešutų ar alyvuogių aliejaus,
- 2 svogūnų,
- 4 česnako skiltelių,
- 500 g pievagrybių,
- ½ st. sauso baltojo vyno,
- 2 st. vištienos sultinio,
- 1 valg. š. bulvių krakmolo.
Gaminimas:
Kalakutieną supjaustykite gabaliukais ir įtrinkite druska bei pipirais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite kalakutieną, nuolat maišydami, kol mėsa iš visų pusių gražiai apskrus.
Suberkite susmulkintą česnaką ir svogūnus, pakepinkite.
Galiausiai suberkite riekelėmis supjaustytus pievagrybius. Pakepkite dar 5 minutes. Supilkite baltąjį vyną ir vištienos sultinį, išmaišykite ir troškinkite, kol mėsa visiškai suminkštės.
Baigiant troškinti, supilkite ¼ st. vandens ištirpintą krakmolą ir gerai išmaišykite, kad skystis troškinyje sutirštėtų.
Patiekite su virtomis bulvėmis ir daržovėmis.
Skanaus!