Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kalakutienos troškinys su pievagrybiais

Troškinys - puikus patiekalas žiemą, kai šalta ir norisi ko nors karšto. Šiandien siūlome pasigaminti gardų kalakutienos ir pievagrybių troškinuką.
Kalakutienos troškinys
Kalakutienos troškinys / 123RF.com nuotr.

Reikės:

  • 800 g kalakutienos be kaulo,
  • žiupsnelio druskos,
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų,
  • 3-4 valg. š. žemės riešutų ar alyvuogių aliejaus,
  • 2 svogūnų,
  • 4 česnako skiltelių,
  • 500 g pievagrybių,
  • ½ st. sauso baltojo vyno,
  • 2 st. vištienos sultinio,
  • 1 valg. š. bulvių krakmolo.

Gaminimas:

Kalakutieną supjaustykite gabaliukais ir įtrinkite druska bei pipirais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite kalakutieną, nuolat maišydami, kol mėsa iš visų pusių gražiai apskrus.

Suberkite susmulkintą česnaką ir svogūnus, pakepinkite.

Galiausiai suberkite riekelėmis supjaustytus pievagrybius. Pakepkite dar 5 minutes. Supilkite baltąjį vyną ir vištienos sultinį, išmaišykite ir troškinkite, kol mėsa visiškai suminkštės.

Baigiant troškinti, supilkite ¼ st. vandens ištirpintą krakmolą ir gerai išmaišykite, kad skystis troškinyje sutirštėtų.

Patiekite su virtomis bulvėmis ir daržovėmis.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs