Svarbu: savo gaminiams Kotryna naudoja DVARO produkciją, kuri jų namuose yra nepakeičiama. Na, o naujosios bandelės tapo hitu dar nesulaukusios švenčių, tad tikrai bus įrašytos į kalėdinį meniu ilgam laikui! Tikimės, jūsų taip pat!
Tešlai reikės:
- 200 ml pieno,
- 20 g šviežių mielių,
- 3 valg. šaukšt. cukraus,
- 450 g miltų,
- pusės arb. šaukšt. druskos,
- 1 kiaušinio,
- 40 g sviesto.
Saldžiam įdarui:
- 250 g riebios varškės,
- 50 g sviesto,
- 1 valg. šaukšt. grietinės,
- 100 g cukraus,
- 1 valg. šaukšt. krakmolo,
- tarkuotos apelsino žievelės,
- aguonų.
Papuošimui:
- 200 g kreminio sūrio,
- 100 g minkšto sviesto,
- 80 g cukraus pudros,
- raudonų uogų.
Pieną pašildyti su 3 šaukštais cukraus, į šiltą (ne karštą) pieną sudėti mieles, išmaišyti. Palikti apie 10 min, kol suputos. Į dubenį suberti miltus ir pusę šaukštelio druskos, supilti mieles, vieną išplaktą kiaušinį, išmaišyti. Į tešlą supilti 40 g ištirpinto ir atvėsinto sviesto, užminkyti tešlą. Minkyti, kol taps tąsi ir minkšta. Palikti dubenyje uždengtą, kad pakiltų.
Įdarui varškę pertrinti per sietelį, įdėti šaukštą grietinės, minkštą sviestą, suberti cukrų, krakmolą, sutarkuotą apelsino žievelę, aguonas.
Viską gerai išmaišyti. Tešlą iškočioti į stačiakampį, ištepti įdaru ir susukti į vyniotinį. Supjaustyti riekelėmis, jas sudėti į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Dedant bandeles suformuoti eglutę. Kepti 180C temperatūroje apie 20-30 min, kol gražiai apskrus.
Norint papuošti, galima pasigaminti kremo. Kreminį sūrį išplakti su minkštu sviestu iki vientisos masės, suberti persijotą cukraus pudrą ir dar kartą išplakti. Atvėsusias bandeles puošti kremu ir raudonomis uogomis.
Pikantiškoms bandelėms naudojama ta pati tešla, tik kitoks įdaras.
Pikantiškam įdarui reikės:
- 200 g fermentinio sūrio,
- 100 g sviesto,
- 1 valg. šaukšt. krakmolo,
- žiupsnelio druskos,
- česnako,
- mėgstamų žalumynų,
- kiaušinio patepimui.
Fermentinį sūrį sutarkuoti smulkia tarka. Sudėti minkštą sviestą, šaukštą krakmolo, druską, skiltelę susmulkinto česnako, mėgstamų žalumynų ir gerai išmaišyti. Tešlą padalinti į 15 vienodo dydžio gabalėlių, kiekvieną jų šiek tiek suploti, į vidų dėti įdaro, viršų suspausti ir suformuoti apvalią bandelę. Dėti į skardą išklotą kepimo popieriumi, aptepti kiaušinio plakiniu ir kepti apie 25 min. 180 C temperatūroje.
Skanaus!