Tiesa, vienas nedidelis, tačiau esminis niuansas – puikiam rezultatui Laura Mazalienė visada renkasi DVARO pieno produktų liniją. Tada kokybė būna garantuota!
Torto pagrindui reikės:
- 6 kiaušinių,
- 6 valg. š. rudojo cukraus,
- 10 valg. š. miltų,
- 50 g DVARO sviesto,
- 4 valg. š. medaus.
Pertepimui:
- 2 pakelių DVARO varškės po 180 g (galite naudoti ir birią DVARO varškę 400 g maišelyje),
- 400 ml DVARO plakamosios grietinėlės 35% rieb.
- Jei norisi saldumo – saldinimui tinka kondensuotas pienas (aš esu dėl jo pametus galvą) arba klevų sirupas.
Gaminimas:
Išlydome DVARO sviestą ir medų, leidžiame pravėsti. Tuo metu išplakame kiaušinius su ruduoju cukrumi, dedame miltus ir dar kartą išmaišome. Tešla turi priminti jogurto masės konsistenciją. Tuomet supilame išlydytą masę ir keliaujame kepti lakštų!
Tešlos dėkite tiek šaukštų, kad gražiai pasidengtų kepimo indo apačia. Man išeidavo po 5-6 šaukštus. Kepiau 200 laipsnių temperatūroje apie 10 minučių.
Šį veiksmą kartojame, kol baigiasi tešla. Iš pasigamintos masės man išeina apie 4-5 lakštai.
Pertepimas:
Kol kepa tešlos lakštai, išplaku DVARO grietinėlę su DVARO varške, pasaldinu pagal norus. Dažniausiai norisi saldžiai. Dedu į šaldytuvą pastingti (apie 15 min.)
Iškeptus lakštus pertepame pastingusia mase. Aš puošiu trupinukais, likusiais nuo lakštų.
Šis medutis su kokybiškais DVARO ingredientais labai puikiai gali papuošti šventinį jūsų stalą!