Taip pat skaitykite: Vakarėliui namuose – paštetų ir užtepėlių rinkinukas
1. Smulkiai sutrinkite aitriąją papriką, česnaką. Minkštą sviestą sumaišykite su druska, kmynais, rozmarinu, sutrintu česnaku, aitriąja paprika ir gautu mišiniu gerai įtrinkite kepti paruoštą vištą.
2. Kepkite orkaitėje 1,5–2 valandas.
3. Skanaukite su šviežiomis arba apkeptomis daržovėmis.
Taip pat skaitykite:
Susipažinkite su aitriosiomis paprikomis!
1. Vištą išmirkykite vandenyje, nusausinkite.
2. Aliejų sumaišykite su citrinos sultimis, maltais pipirais, laurų lapeliais, čiobreliais, smulkintais česnakais. Šiuo mišiniu ištrinkite vištą. Į vidų ir po oda iš kraštų prikimškite kmynų, nes būdami ant viršaus jie svyla.
3. Palikite vištą bent 6 val. pasimarinuoti. Prieš kepimą dar apmalkite malūnėliu "Santa Maria" "Chicken& Steak". Paimkite metalinį puodelį, į jį supilkite marintą, nubėgusį nuo vištos, dar pripjaustykite česnako ir ant jo "pasodinkite" vištą. Apvyniokite ją folija ir dėkite į karštą orkaitę. Į skardą pripilkite vandens.
4. Kai pakepa apie 30 min., foliją nulupkite ir suberkite bulves, aptrintas aliejumi, druska ir petražolėmis.
5. Dar kepkite apie 40 min., stebėkite. Jei reikia, įpilkite vandens, pašlakstykite vištą skysčiu.
6. Kai iki kepimo pabaigos lieka 5 min., apverskite vištą ir ištraukite tą puodelį - pasklis aromatas ir sultys. Višta iškepa minkšta ir kvapni. Papuoškite.
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
1. Vištą švariai nuplaukite ir nusausinkite.
2. Visus prieskonius sumaišykite ir gerai jais įtrinkite vištą, vėliau ją uždenkite ir palikite šaldytuve.
3. Citriną labai švariai nuplaukite ir pakaitinkite mikrobangų krosnelėje apie 2 min. Per tą laiką ji suminkštėja, tada ją subadykite peiliu ir dėkite į vištos vidų.
4. Vištą galite kepti kartu su bulvėmis. Bulves švariai nuskuskite, nuplaukite ir perpjaukite į 4 dalis. Pabarstykite druska, citrinpipiriais, pridėkite česnako, gerai išmaišykite.
5. Vištą dėkite į kepimo rankovę, aplinkui suberkite bulves ir kepkite 180-190 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 45 min.
Receptą atsiuntė Jolanta Muniuvienė
1. Žąsį ištrinkite druska, pipirais, česnaku bei garstyčiomis ir palaikykite per naktį.
2. Į žąsies vidų dėkite obuolius, kmynus, česnaką ir džiovintus abrikosus. Kepkite orkaitėje.
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
1. Nunerkite vištos odą palikdami tik sparnelius ir šlauneles. Odą įtrinkite prieskoniais ir palikite 2 valandoms.
2. Iš vištienos išimkite kaulus. Krūtinėlę supjaustykite kubeliais, o likusią vištieną sumalkite. Į faršą įmaišykite išplaktus kiaušinius, grietinėlę, suberkite kubeliais supjaustytą fermentinį sūrį ir grybus, suberkite saulėgrąžas.
3. Viską paskaninkite paukštienos prieskoniais ir gerai sumaišykite. Taip paruošto faršo prikimškite vištą ir ją užsiūkite.
4. Kepkite apie 1,5 val. iki 200–220 °C įkaitintoje orkaitėje. Iškepusią vištą 10–15 min. atvėsinkite ir tuomet paslėkite.
5. Patiekdami papuoškite baravykais, saulėgrąžomis, salotų ir petražolių lapeliais. Tiekite su majonezo ir krienų padažu.
Šaltinis: 15min.lt
1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir trumpai pakepinkite smulkintus svogūnus.
2. Maltus džiūvėsėlius užpilkite pienu ir palikite, kad išbrinktų.
3. Nuvarvinkite saulėje džiovintus pomidorus, supjaustykite stambiais kubeliais arba šiaudeliais.
4. Dubenyje suplakite kiaušinius su druska, išspauskite česnakus, sukrėskite išbrinkusius džiūvėsėlius, įtrupinkite sūrį, sudėkite saulėje džiovintus pomidorus, maltą paukštieną ir apkeptus svogūnus.Pagardinusi pipirais, išmaišykite.
5. Paruoštą mėsą sukrėskite į gilią stačiakampę skardą ir pašaukite į 190–200 °C temperatūros orkaitę. Kepkite maždaug valandą.
6. Kai kepsnys iškeps, uždenkite ir palikite 10 min. pastovėti. Apverskite ant lentelės, supjaustykite vienodo storio griežinėliais ir patiekite su šviežių daržovių salotomis.
- Iš druskos, kmynų, maltų pipirų bei 4 skiltelių česnako paruoškite prieskonių mišinį. Kiek tiksliai reikės druskos bei prieskonių, įvertinkite pagal turimo kalakuto dydį. Šiuo mišiniu gerai įtrinkite visą kalakutą ir palikite per naktį.
- Kiek suminkštėjusį sviestą ištrinkite su žolelių prieskoniais bei paprikų milteliais. Šį mišinį sukiškite po kalakuto oda ties krūtinėle ir šlaunelėmis.
- Džiovintas slyvas kelias valandas pamirkykite, kad suminkštėtų. Obuolius supjaustykite skiltelėmis. Jei kalakutas labai didelis, vaisių gali prireikti kiek daugiau.
- Obuolius ir slyvas suberkite į dubenį, pagardinkite juos 2 skiltelėmis smulkintų česnakų, žiupsneliu kmynų bei pipirų, pagal skonį šiek tiek pasūdykite ir viską gerai išmaišę, sukimškite į kalakuto vidų. Užsiūkite, kad įdaras neišbyrėtų.
- Jei norite, kad kalakutas iškepęs atrodytų gražiai, suriškite jo kojeles siūlu. Kalakutą dėkite į sviestu ištrintą skardą.
- Na, o dabar svarbiausias momentas: kalakutą tinkamai iškepti. 4–5 kg kalakutas kepamas maždaug apie 3–3,5 val. 200 laipsnių temperatūros orkaitėje.
- Jei kalakutas iškepęs tinkamai, sultys turėtų bėgti skaidrios, be rausvo atspalvio. Kad gražiai apskrustų, kepdami kalakutą vis apliekite išsiskiriančiomis sultimis.
- Iškepusį kalakutą uždenkite folija ir, pastatę šiltoje vietoje, palikite 20–30 minučių.
- Tada išardykite siūlę, kurią susiuvote, kad neišbyrėtų įdaras, atriškite kojas, papuoškite ir galite tiekti.
- Ištrinkite anties krūtinėlę druska, pipirais ir šaukštu rudojo cukraus. Nebijokite cukraus, jis suteiks ančiai ypatingą skonį ir traškią plutelę.
- Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 12 min. Tada išeis traškus paviršius ir sultingas kiek rožinis vidus. Jei mėgstate visiškai iškeptą mėsą, tada pakepkite orkaitėje ilgiau.
- Kriaušes nulupkite, užpilkite keliais šaukštais vandens ir truputį pavirkite, vieną kriaušę sutrinkite, kitą palikite sveiką garnyrui.
- Įdėkite šaukštą cukraus ir įpilkite romo. Dar pavirkite. Jei trūksta skystimo – dar į pilkite vandens.
- Taip pat įdėkite figos skilteles ir truputį pakaramelizuokite kartu su kriauše skystime. Jei norite, skystimą galite perkošti, kad padažas būtų skaidresnis.
- Bulvę ir morką supjaustykite norimomis formomis. Apvirkite (bet neišvirkite) pasūdytame vandenyje. Ištraukite, apibarstykite norimais prieskoniais, žalumynais ir šaukite į 180 laipsnių orkaitę apie 15 min.
- Galime viską dėti į lėkštę. Antį supjaustykite, tačiau ne per plonai, dėkite karamelizuotus vaisius ir paskrudusias daržoves ir užpilkite kriaušių padažu. Recepto autorė patiekalą papuošė šviežiomis iš miško parneštomis bruknėmis.
Receptą atsiuntė Gina K.