Pasak Amelijos, nors proceso aprašymas ir ilgokas, iškepti šį tortą nėra sudėtinga. „Pavadinčiau tai „Misija visiškai įmanoma“. O ir rezultatas – drėgno biskvito bei gaivaus varškės ir kefyro kremo derinys – atsiperka su kaupu. Beje, įterpti džemo sluoksnį į šį tortą sugalvojau visai neseniai, ir tai buvo šimtu procentų teisingas žingsnis“, – pabrėžia Amelija.
Konditerijoje ir maisto ruošime apskritai, Amelijos teigimu, svarbiausia yra produktų kokybė: „Ramia širdimi galiu jums rekomenduoti „DVARO“ pieno produktus. Patys juos mėgstame ir niekada nesame nusivylę skoniu ar kokybe.“
Šokoladinis tortas su varškės kremu
Biskvitui reikės:
- 130 g sviesto (Amelija renkasi „DVARO“)
- 100 g juodojo šokolado (bent 70 % kakavos)
- 3 kiaušinių
- 200 g cukraus
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus
- 230 ml kefyro („DVARO“, 3,2 % rieb.)
- 40 g nesaldintos kakavos
- 2 šaukštų* tirpios kavos (*nubrauktu kaupu)
- 210 g kvietinių miltų
- 2 šaukštelių* kepimo miltelių (*nubrauktu kaupu)
- 0,5 šaukštelio druskos
Kremui reikės:
- 500 g pusriebės varškės („DVARO“, 9 % rieb.)
- 180 ml kefyro („DVARO“, 3,2 % rieb.)
- 35 g cukraus
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus
Papildomai reikės:
Mėgstamo džemo: tinka abrikosų, apelsinų, figų, raudonų arba tamsių uogų.
Gaminimas:
Biskvitas:
Mažame puode ant labai mažos kaitros vis maišydama ištirpinu sviestą ir šokoladą. Atidedu, kad atvėstų. Dideliame dubenyje iki baltų putų plaku kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Toliau vis plakdama į kiaušinių masę supilu kefyrą ir tirpintą sviestą su šokoladu. Kai tik masė tampa vientisa, nustoju plakti. Į dubenį dedu visus sausus ingredientus: kakavą, tirpią kavą, miltus, kepimo miltelius ir druską. Išmaišau iki vientisos tešlos.
Paruošiu atsegamą 22 cm skersmens torto formą: dugną iškloju kepimo popieriumi, o kraštus patepu sviestu. Papildomai patariu kraštus pabarstyti kakava. Tešlą sukrečiu į formą, vartydama ją paskirstau tolygiai ir kepu iki 180ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje be vėjelio 45 min. arba tol, kol įsmeigtas medinis pagaliukas būna sausas. Svarbu neperkepti, kad biskvitas nebūtų sprangus ir sausas. Iškeptą biskvitą apverstą atvėsinu ant grotelių.
Kremas:
Į virtuvinio kombaino indą su peiliu apačioje sudedu visus kremo ingredientus. Malu iki vientiso kremo, kuriame nebesijaučia varškės gumuliukų. Paruoštą kremą iki tepimo laikau šaldytuve.
Torto surinkimas:
Visiškai atvėsintą biskvitą dideliu peiliu perpjaunu išilgai perpus. Tepu sluoksnį džemo: nelabai gausiai, maždaug tokiu storiu, kiek tepčiau ant skrebučio. Ant džemo tepu varškės kremą: kiek mažiau nei pusę viso turimo kiekio.
Dedu antrą biskvito sluoksnį. Ant jo tepu likusį varškės kremą. Torto kraštus galima palikti nuogus arba aptepti likusiu kremu.
Suteptą tortą dedu į šaldytuvą bent 3 valandoms iki perpjovimo. Tortas gerai laikysis uždengtas šaldytuve ir kelias dienas.
Skanaus!