Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kam gabalėlis klius, tas apsilaižys pirštus: šventinis Amelijos šokoladinis tortas su varškės kremu

„Tai – sodraus skonio drėgnas šokoladinis tortas su gaiviu varškės ir kefyro kremu. Dar įterpiu sluoksnį mėgstamo džemo ir, mano galva, pavyksta nuostabus desertas. Geras derinys: biskvitas sunkus, drėgnas, saldus, o kremas – neriebus ir gaivus. Ar dar reikia tęsti?“ – su užsidegimu savo desertą Velykoms, iki kurių liko vos kelios savaitės, pristato Amelija.
Kam gabalėlis klius, tas apsilaižys pirštus: šventinis Amelijos šokoladinis tortas su varškės kremu
Kam gabalėlis klius, tas apsilaižys pirštus: šventinis Amelijos šokoladinis tortas su varškės kremu / Asmeninio archyvo nuotr.

Pasak Amelijos, nors proceso aprašymas ir ilgokas, iškepti šį tortą nėra sudėtinga. „Pavadinčiau tai „Misija visiškai įmanoma“. O ir rezultatas – drėgno biskvito bei gaivaus varškės ir kefyro kremo derinys – atsiperka su kaupu. Beje, įterpti džemo sluoksnį į šį tortą sugalvojau visai neseniai, ir tai buvo šimtu procentų teisingas žingsnis“, – pabrėžia Amelija.

Asmeninio archyvo nuotr./Kam gabalėlis klius, tas apsilaižys pirštus: šventinis Amelijos šokoladinis tortas su varškės kremu
Asmeninio archyvo nuotr./Kam gabalėlis klius, tas apsilaižys pirštus: šventinis Amelijos šokoladinis tortas su varškės kremu

Konditerijoje ir maisto ruošime apskritai, Amelijos teigimu, svarbiausia yra produktų kokybė: „Ramia širdimi galiu jums rekomenduoti „DVARO“ pieno produktus. Patys juos mėgstame ir niekada nesame nusivylę skoniu ar kokybe.“

Šokoladinis tortas su varškės kremu

Biskvitui reikės:

  • 130 g sviesto (Amelija renkasi „DVARO“)
  • 100 g juodojo šokolado (bent 70 % kakavos)
  • 3 kiaušinių
  • 200 g cukraus
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus
  • 230 ml kefyro („DVARO“, 3,2 % rieb.)
  • 40 g nesaldintos kakavos
  • 2 šaukštų* tirpios kavos (*nubrauktu kaupu)
  • 210 g kvietinių miltų
  • 2 šaukštelių* kepimo miltelių (*nubrauktu kaupu)
  • 0,5 šaukštelio druskos

Kremui reikės:

  • 500 g pusriebės varškės („DVARO“, 9 % rieb.)
  • 180 ml kefyro („DVARO“, 3,2 % rieb.)
  • 35 g cukraus
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus

Papildomai reikės:

Mėgstamo džemo: tinka abrikosų, apelsinų, figų, raudonų arba tamsių uogų.

Gaminimas:

Biskvitas:

Mažame puode ant labai mažos kaitros vis maišydama ištirpinu sviestą ir šokoladą. Atidedu, kad atvėstų. Dideliame dubenyje iki baltų putų plaku kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Toliau vis plakdama į kiaušinių masę supilu kefyrą ir tirpintą sviestą su šokoladu. Kai tik masė tampa vientisa, nustoju plakti. Į dubenį dedu visus sausus ingredientus: kakavą, tirpią kavą, miltus, kepimo miltelius ir druską. Išmaišau iki vientisos tešlos.

Paruošiu atsegamą 22 cm skersmens torto formą: dugną iškloju kepimo popieriumi, o kraštus patepu sviestu. Papildomai patariu kraštus pabarstyti kakava. Tešlą sukrečiu į formą, vartydama ją paskirstau tolygiai ir kepu iki 180ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje be vėjelio 45 min. arba tol, kol įsmeigtas medinis pagaliukas būna sausas. Svarbu neperkepti, kad biskvitas nebūtų sprangus ir sausas. Iškeptą biskvitą apverstą atvėsinu ant grotelių.

Kremas:

Į virtuvinio kombaino indą su peiliu apačioje sudedu visus kremo ingredientus. Malu iki vientiso kremo, kuriame nebesijaučia varškės gumuliukų. Paruoštą kremą iki tepimo laikau šaldytuve.

Torto surinkimas:

Visiškai atvėsintą biskvitą dideliu peiliu perpjaunu išilgai perpus. Tepu sluoksnį džemo: nelabai gausiai, maždaug tokiu storiu, kiek tepčiau ant skrebučio. Ant džemo tepu varškės kremą: kiek mažiau nei pusę viso turimo kiekio.

Dedu antrą biskvito sluoksnį. Ant jo tepu likusį varškės kremą. Torto kraštus galima palikti nuogus arba aptepti likusiu kremu.

Suteptą tortą dedu į šaldytuvą bent 3 valandoms iki perpjovimo. Tortas gerai laikysis uždengtas šaldytuve ir kelias dienas.

Skanaus!

Asmeninio archyvo nuotr./Kam gabalėlis klius, tas apsilaižys pirštus: šventinis Amelijos šokoladinis tortas su varškės kremu
Asmeninio archyvo nuotr./Kam gabalėlis klius, tas apsilaižys pirštus: šventinis Amelijos šokoladinis tortas su varškės kremu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?