„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai
2023 09 16

Karališkas guliašas: patarimai, kaip paruošti ypatingą, ir klasikinis receptas

Jei kurį vakarą ar savaitgalį svarstysite, ką naujo, skanaus, rudeniško paruošti, imkitės guliašo virimo iššūkio. Sunku ar paprasta jį ruošti, virėjų nuomonės, matyt, išsiskirs. Vieniems tai elementarus troškinys, kitiems – tam tikrų žinių reikalaujantis patiekalas.
Guliašas
Guliašas / 123RF.com nuotr.

Iš tiesų guliašui nereikia įmantrių ingredientų, tačiau vieną kitą gudrybę vertėtų žinoti ir jų paisyti. Tikras guliašas troškinamas ilgai, pusvalandžio tam nepakaks. Nors mūsų dienomis jis verdamas iš pačios įvairiausios mėsos, tarp kurių ir paukštiena, kreminį, burnoje tirpstantį troškinį vis tik vertėtų gaminti iš jautienos. Ir patiekiamas jis nebūtinai su bulvėmis – prie šio patiekalo labai tinka virti, o paskui keptuvėje trumpai apkepinti tešlos kukuliukai.

Patarimai prieš pradedant:

  • Klasikinis guliašas paprastai verdamas iš jautienos, tam labiausiai tinka mentė, nes šiek tiek riebaliukų yra pageidautina. Galite naudoti ir kumpį, tik mėsa bus kiek sausesnė. Jei mėsa turi kokių nors gyslų ar sukietėjimų, visa tai išpjaustykite.
  • Mėsos guliašui nepjaustykite itin smulkiai – troškinsite ilgai, tad jie spės suminkštėti. Guliašas paruoštas, kai mėsa persmeigus šakute bus minkštutėlė.
  • Dalį vandens (maždaug 1/4) galite keisti raudonuoju vynu ar alumi, skonis bus dar gilesnis.
  • Nepalikite guliašo virti visiškai be priežiūros – retkarčiais pradenkite dangtį, pamaišykite, stebėkite, ar netrūksta skysčio, ir jei taip, įpilkite papildomą šlakelį vandens.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“