Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karališkas keptų pomidorų padažas: tiks kone su viskuo, o jei bus daug – užšaldykit

Kai pomidorai pagaliau ima rausti, rausta visu smarkumu. Tada tenka spręsti problemą, kur juos dėti. Iš tiesų ta problema – visai ne problama, nes pomidorai puikiai tinka padažui. Jo pasiruošę, vėliau nesyk sau dėkosit, ypač, jei ruošit ne tik tam kartui, bet ir ateičiai.
Naminis pomidorų padažas
Naminis pomidorų padažas / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1,5 kg gerai prinikusių pomidorų;
  • 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 6 skiltelės česnako, supjaustytos griežinėliais;
  • 1 didelis svogūnas, supjaustytas žiedais;
  • 2 arbat. šaukšt. itališko prieskoninių žolelių mišinio;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • didelis žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • šviežių bazilikų lapelių, supjaustytų juostelėmis;
  • žiupsnis aitriųjų paprikų dribsnių (jei norite aštriau, o šiaip nebūtina).

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių temperatūros.

2. Didelius pomidorus supjaustykite ketvirčiai, o mažesnius pusiau. Suberkite juos į didelį dubenį, čia pat dėkite česnaką, pilkite aliejų, berkite druskos, pipirų ir žolelių prieskonių. Gerai rankomis apvoliokite pomidorus visais priedais.

3. Suberkite gautą mišinį ant plačios skardos vienu sluoksniu, dėkite į orkaitę ir kepkite apie valandą – kol pomidorai bus visiškai minkšti.

4. Keptus pomidorus su visais priedais pilkite į elektrinio smulkintuvo (blenderio) ar kokteilinės indą ir sutrinkite iki tyrės.

5. Tyrę supilkite į prikaistuvį, sudėkite į ją bazilikus, berkite aitriųjų paprikų dribsnius (jei naudojate), o tada pakaitinkite ant vidutinės kaitros apie 10 min.

6. Padažą galite naudoti iškart – picai, mėsainiams, makaronams ir pan., o jei pagaminote daugiau ar jo liko, supilstykite į šaldymui tinkamus indelius ir dėkite į šaldiklį.

Vida Press nuotr./Naminis pomidorų padažas
Vida Press nuotr./Naminis pomidorų padažas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais