Pranešime žiniasklaidai cituojama „Maximos“ Maisto gamybos departamento vadovė Brigita Baratinskaitė sako, kad daug baltymų ir kitų organizmui reikalingų medžiagų turintys kiaušiniai yra pusryčiams puikiai tinkantis pasirinkimas, leidžiantis gauti užtektinai energijos dienos pradžiai, tačiau tuo pat metu ir neapkraunantis organizmo.
„Kiaušiniai yra kone idealiai subalansuotas produktas, turintis daug baltymų, A, D, K ir B grupės vitaminų bei kitų žmogaus organizmui reikalingų medžiagų. Pusryčiams renkantis patiekalus iš kiaušinių galima papildyti po nakties išsekusias organizmo energijos atsargas ir su šviežiomis jėgomis pradėti naują dieną“, – sako maisto gamybos ekspertė.
Anot A.Baratinskaitės, ilgainiui įprasta kiaušinienė ar omletas gali pabosti, todėl visuomet verta pusryčiams paieškoti įdomesnių šių patiekalų variantų. Vienu tokių gali tapti pesto kiaušinienė, kuri pastaruoju metu socialiniuose tinkluose sulaukė išskirtinio dėmesio.
Skrebutis su avokadu ir pesto kiaušiniene
Ingredientai (1 asm.):
- 2 vidutinio dydžio kiaušiniai;
- 2 valg. šaukšt. pesto padažo;
- 1 avokadas;
- 2 riekės mėgstamos duonos;
- 1 valg. šaukšt. rikotos sūrio;
- 1 arbat. šaukšt. medaus;
- žiupsnelis čili prieskonių;
- druskos;
- pipirų.
Gaminimas:
1. Visų pirma, iš anksto plonais gabalėliais supjaustykite avokadą.
2. Keptuvėje ant vidutinės ugnies apie minutę pakaitinkite pesto padažą, kol šis sušils ir ims atsiskirti jame esantis aliejus. Tuomet įmuškite du kiaušinius, uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite apie 3 min.
3. Kol kiaušiniai kepa, kitoje keptuvėje arba orkaitėje paskrudinkite duonos riekes, vėliau ant jų užtepkite storesnį sluoksnį rikotos sūrio ir uždėkite ant viršaus avokado gabalėlius.
4. Iškeptus kiaušinius dėkite ant paruoštų skrebučių. Ant sumuštinių užpilkite šiek tiek medaus, pagal skonį pabarstykite druskos, pipirų ir čili prieskonių.