Receptas: Avižinių dribsnių ir bananų blynai be miltų
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.6 /
95
Receptas
Kaip gaminti
- Avižinius dribsnius kuo smulkiau susmulkinkite elektriniu smulkintuvu (nesijaudinkite, jei liks nesusmulkintų gabalėlių) ir užpylę pienu (arba vandeniu) palikite, kad išbrinktų apie valandą.
- Dubenyje suplakite kiaušinius ir įmaišykite šakute sutrintą bananą. Įberkite druskos, cukraus (arba klevų sirupo), supilkite išbrinkusius dribsnius ir viską išmaišykite. Jei tešla per tiršta, įpilkite dar šiek tiek pieno arba vandens.
- Šaukštu formuokite nedidelius blynelius ir kepkite didelėje keptuvėje įkaitintame aliejuje.
- Patiekite pabarstę ruduoju cukrumi arba pašlakstę klevų sirupu, arba su mėgstamų uogų džemu.
Suskleisti
Receptas: Blyneliai su istorija „Crepes Suzette“
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 /
72
Receptas
Ingredientai
Kaip gaminti
- Miltus, cukrų, druską, kiaušinį, kiaušinio trynį ir apelsino žievelę sudėkite į dubenį, pamažu pildami pieną maišytuvu išplakite tešlą.
- Keptuvėje ištirpkite sviestą ant vidutinės ugnies. Gaminsime – beurre noisette. Kaitinkite, kol sviestas pasidarys gražios auksinės spalvos ir pradės skleisti malonų riešutų aromatą. Palikite kelioms minutėms atvėsti, supilkite į tešlą ir išmaišykite. Tešlą palikite „pailsėti“ 30 minučių. Iškepkite lietinius.
- Sviestą, cukrų ir apelsino žievelę gerai išsukite. Supilkite apelsinų sultis ir išmaišykite.
- Pusę lietinio ištepkite apelsinų sviestu (dėkite apie 1 arbat. šaukšt.), perlenkite per pusę ir dar kartą per pusę. Ir tą patį padarykite su visais likusiais.
- Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir ištepkite sviestu. Sudėkite lietinius, apibarstykite cukrumi. Orkaitėje įjunkite „grilio“ funkciją, lietinius įkiškite į viršutinę orkaitės lentyną ir kepkite 3–5 minutes, priklausomai nuo jūsų orkaitės. Cukrus turi ištirpti, o lietiniai apskrusti.
- Mažoje keptuvėje užkaiskite brendį ir „Cointreau“. Alkoholį uždekite (tik atsargiai, kad nenusidegintumėte ar nesukeltumėte gaisro namie) ir palaukite, kol ugnis užges. Iš karto užpilkite ant šiltų lietinių. Leiskite pastovėti kelias minutes, kad sirupas susigertų į lietinius, ir dėkite į lėkštes.
Suskleisti
Ingredientai
Aliejus: 125.00 ml
Vanduo: 750.00 ml
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Actas: 15.00 ml
Miltai: 500.00 g
Kepimo milteliai: 5.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Dubenyje sumaišykite aliejų, vandenį, kiaušinius ir actą.
- Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Miltus palengva suberkite į skystą mišinį ir gerai išmaišykite.
- Keptuvėje įkaitinkite nedidelį kiekį aliejaus. Vienam blynui skirkite 50 ml tešlos. Geriausia būtų kiekvieną kartą pamatuoti tiek pat, tuomet visi blynai bus vienodo dydžio. Vieną blyno pusę kepkite 3 minutes, kol ant paviršiaus susidarys burbuliukai. Tuomet, apvertę, kepkite dar 3 minutes.
- Galite patiekti su ledais ir cinamonu.
Suskleisti
Ingredientai
Miltai: 200.00 g
Cukrus: 3.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Mielės: 20.00 g
Pienas: 1.00 st.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
1. Inde, įstatytame į karšto vandens vonelę, ištrinkite mieles su cukrumi, 1 stikline šilto pieno ir stiklinės miltų. Kildinkite 15 min.
2. Tada supilkite likusį pašildytą pieną, įmaišykite kiaušinių trynius, ištirpintą sviestą, miltus, išplaktus kiaušinių baltymus.
3. Tešlą kildinkite šiltai. Į pakilusią tešlą atsargiai įmaišykite susmulkintus džiovintus vaisius.
4. Blynus kepkite įkaitintame aliejuje ant nedidelės ugnies.
Labai skanu su šaltu pienu arba kakava.
Recepto autorė Viktorija Kairiūkštytė
! Šio recepto nuotrauka nėra autentiška
Suskleisti
Ingredientai
Miltai: 400.00 g
Druska: 0.50 arbat. š.
Soda: 0.25 arbat. š.
Cukrus: 2.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 800.00 ml
Grietinėlė: 100.00 ml
Kaip gaminti
- Dubenyje sumaišykite miltus, druską ir sodą.
- Atskirame inde sumaišykite cukrų, kiaušinius, pieną, grietinėlę ir tirpintą sviestą.
- Visus ingredientus itin gerai išmaišykite.
- Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir pilkite po nedidelį kiekį tešlos. Apverskite blynus tada, kai paviršius taps korėtas.
- Blynus reikėtų patiekti kuo karštesnius, todėl jei kepate didelį kiekį, geriausia jau iškepusius blynus laikyti šiltoje orkaitėje.
Suskleisti
Ingredientai
Migdolų pienas: 225.00 ml
Miltai: 130.00 g
Cukrus: 2.00 arbat. š.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Kokosų drožlės: 50.00 g
Kaip gaminti
- Sumaišykite tirpintą sviestą, migdolų pieną, actą ir kiaušinių trynius.
- Atskirai sumaišykite sausus ingredientus – miltus, cukrų, kepimo miltelius, kokoso drožles ir druską.
- Iki standumo suplakite kiaušinių baltymus. Sutrinkite bananą ir visus ingredientus gerai išmaišykite.
- Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir kepkite blynus tol, kol jie įgaus auksinį atspalvį.
- Patiekite su sirupu arba džemu.
Suskleisti
Receptas: Blyneliai „Kaiserschmarrn“ iš Austrijos
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.2 /
54
Receptas
Ingredientai
Pienas: 450.00 ml
Miltai: 190.00 g
Cukrus: 30.00 g
Citrinos sultys: 0.50 arbat. š.
Razinos: 2.00 arbat. š.
Kaip gaminti
- Dideliame dubenyje sumaišykite pieną ir miltus. Tuomet sudėkite kiaušinių trynius, suberkite cukrų, druską, pilkite citrinos sultis ir tirpintą sviestą.
- Kiaušinio baltymus išsukite iki standumo ir suberkite razinas. Visus ingredientus sumaišykite iki vientisos masės.
- Keptuvėje įkaitinkite gabaliuką sviesto, dėkite po šaukštą blynų tešlos ir apkepkite iš abiejų pusių, kol blynai įgaus auksinį atspalvį.
- Galima patiekti su karamelės padažu bei ledais.
Suskleisti
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Cukrus: 30.00 g
Pienas: 500.00 ml
Miltai: 130.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Į kepimo formą dėkite sviestą ir kiškite formą į orkaitę, kad sviestas ištirptų.
- Dubenyje sumaišykite kiaušinius, cukrų, pieną, miltus ir druską. Gerai išplakite tešlą, supilkite ją į kepimo formą.
- Kepkite apie 30 minučių arba kol blynas įgaus gelsvą atspalvį.
Suskleisti
Kaip gaminti
- Kiaušinius išplakite su cukrumi ir miltais. (Jeigu neturite savaime kylančių miltų, tuomet dėkite paprastus, kuriuos prieš tai švariame inde sumaišote su žiupsneliu druskos ir kepimo milteliais.)
- Sudėkite grūdėtą varškę, aliejų ir viską išmaišykite.
- Dėkite į keptuvę (be aliejaus), formuokite mažus blyniukus ir kepkite ant nedidelės ugnies.
- Patiekite su jogurtu ir uogiene.
Receptas iš tinklaraščio IEVOS RECEPTAI
Suskleisti
Ingredientai
Marcipanų masė: 50.00 g
Miltelinis cukrus: 1.00 valg. š.
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Miltai: 150.00 g
Rikotos sūris: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
- Kiaušinius išplakite su milteliniu cukrumi.
- Ant silpnos ugnies užkaitinkite pieną ir jame išlydykite marcipano masę, kad neliktų gumulėlių.
- Kepimo miltelius išmaišykite su miltais ir suberkite į kiaušinių masę.
- Sudėkite Ricotta varškės sūrį ir viską gerai išmaišykite.
- Jei nepatinka blynai kepti ant aliejaus, galite aliejų pilti į pačią tešlą, o keptuvėje nenaudoti.
- Pilkite iš akies kokius 3-4 šaukštus ir kepkite ant vidutinės ugnies.
- Iškeptus blynus apipilkite kondensuotu pienu ir jau galite mėgautis saldumu
Receptas iš tinklaraščio „Ievos receptai“
Suskleisti