Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Karantino kuchnia“: Bafalo sparneliai – geriausias užkandis jaukiam vakarui prie filmo

Ilgai laukiau, kol pagaliau prisiruošiau namuose pati pasigaminti legendinį JAV patiekalą – Bafalo sparnelius (Buffalo wings – angl. k.), kilusius 1964 metais mieste tuo pačiu pavadinimu. Tai – populiarus pasirinkimas žiūrint sporto varžybas ar filmą. Kaip ir kiekvienas receptas, šis turi begalę variacijų, tačiau aš siūlau tokį, kokį bus patogu tiek valgyti, tiek gamintis. Skonis – pasakiškas.
„Karantino kuchnia“: Bafalo sparneliai
„Karantino kuchnia“: Bafalo sparneliai / Asmeninio albumo nuotr.

Prie verdančio aliejaus stovėti nereikės, o naujos palaidinės turbūt taip pat sugebėsite per daug neišsiterlioti. Skonis – pasakiškas. Aštrumą galite valdyti patys – tiesiog pasirinkite mėgstamą aštrų padažą – itin stiprų arba švelnesnį.

Jums reikės:

  • 500 g viščiukų sparnelių vidinių dalių;
  • 1 šaukšto aliejaus;
  • 0,5 šaukštelio česnakų miltelių;
  • druskos pagal skonį;
  • juodųjų pipirų;
  • 2 šaukštų aštraus padažo;
  • 1 šaukšto medaus;
  • 2 šaukštų sviesto.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.

2. Sumaišykite vištieną su aliejumi, česnakų milteliais, pipirais. Išdėliokite vištieną ant kepimo popieriaus ir kepkite tol, kol taps traški. Apie 45 minutes. Kepimo pusiaukelėje vištienos gabaliukus apverskite.

Evelinos Stundžienės nuotr. /Bafalo sparnelių gaminimas
Evelinos Stundžienės nuotr. /Bafalo sparnelių gaminimas

3. Kol kepa višta, paruoškite Bafalo padažą. Mažame puode, ant žemos ugnies sumaišykite aštrų padažą su medumi. Sudėkite sviestą ir viską pavirkite dar porą minučių.

Evelinos Stundžienės nuotr. /Bafalo sparnelių gaminimas
Evelinos Stundžienės nuotr. /Bafalo sparnelių gaminimas

4. Iškepusią vištieną sumaišykite su paruoštu padažu ir grąžinkite į orkaitę dar maždaug trims minutėms.

5. Skaniausia patiekti su mėlynojo sūrio padažo, bet labai gardu ir be nieko!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais