Prie verdančio aliejaus stovėti nereikės, o naujos palaidinės turbūt taip pat sugebėsite per daug neišsiterlioti. Skonis – pasakiškas. Aštrumą galite valdyti patys – tiesiog pasirinkite mėgstamą aštrų padažą – itin stiprų arba švelnesnį.
Jums reikės:
- 500 g viščiukų sparnelių vidinių dalių;
- 1 šaukšto aliejaus;
- 0,5 šaukštelio česnakų miltelių;
- druskos pagal skonį;
- juodųjų pipirų;
- 2 šaukštų aštraus padažo;
- 1 šaukšto medaus;
- 2 šaukštų sviesto.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
2. Sumaišykite vištieną su aliejumi, česnakų milteliais, pipirais. Išdėliokite vištieną ant kepimo popieriaus ir kepkite tol, kol taps traški. Apie 45 minutes. Kepimo pusiaukelėje vištienos gabaliukus apverskite.
3. Kol kepa višta, paruoškite Bafalo padažą. Mažame puode, ant žemos ugnies sumaišykite aštrų padažą su medumi. Sudėkite sviestą ir viską pavirkite dar porą minučių.
4. Iškepusią vištieną sumaišykite su paruoštu padažu ir grąžinkite į orkaitę dar maždaug trims minutėms.
5. Skaniausia patiekti su mėlynojo sūrio padažo, bet labai gardu ir be nieko!