Valdorfo salotos
Jums reikės:
- vištienos krūtinėlės;
- saujos graikinių riešutų;
- obuolio (vieni renkasi rūgštesnius, o man labai patiko su saldoku);
- dviejų saliero stiebų;
- dviejų dosnių šaukštų mėgstamo majonezo;
- vištienos sultinio kubelio;
- druskos;
- pipirų.
Gaminimas:
- Mažoje kaitroje su vištienos sultinio kubeliu išvirkite vištieną.
- Vištieną, obuolį ir salierą supjaustykite kubeliais. Viską sudėkite į vieną indą.
- Kiek pasmulkinkite graikinius riešutus ir sudėkite juos ten pat.
- Viską sumaišykite su majonezu, įdėkite druskos bei pipirų pagal skonį.
Žiedinio kopūsto mišrainė su krabų mėsa
Jums reikės:
- vieno susmulkinto žiedinio kopūsto žiedų (juos galima trumpai apvirti, bet tikrai nėra būtina);
- 200 g smulkiai supjaustytos krabų mėsos (na, tos sūryme, bet kiek geresnės nei krabų lazdelės);
- dviejų dosnių šaukštų mėgstamo majonezo;
- trečdalio susmulkinto poro;
- druskos;
- pipirų.
Gaminimas:
- Sumaišykite žiedinį kopūstą, porą, krabų mėsą su nedideliu kiekiu majonezo.
- Paragaukite – man asmeniškai norėjosi majonezo daugiau, todėl ingredientų sąraše įrašiau du šaukštus, o ne vieną.
- Įberkite druskos bei pipirų pagal skonį.
Skanaus!