Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Karantino kuchnia“: gardus sodo gėrybių karis su vištiena

Šiuo metu yra pats gausiausias daržovėmis laikas per visus metus. Kur dėti tas visas cukinijas? Sodo gėrybes labai skaniai sunaudosite pasigamindami karį. Aš pasirinkau gaminti su vištiena, bet galite daryti ir su kita mėsa ar visai be mėsos. Šiame patiekale ne mėsa yra žvaigždė. Čia labiausiai švyti troškintos daržovės gardžiame azijietiškame padaže.
„Karantino kuchnia“: sodo gėrybių karis su vištiena
„Karantino kuchnia“: sodo gėrybių karis su vištiena / Asmeninio albumo nuotr.

Pagaminau milžinišką puodą su mintimi, kad sugyventinis galės savaitę tą puodą pietums valgyti. Oi, kaip aš klydau. Po pirmos didelės porcijos jis įsidėjo dar vieną, o likusį puodą pabaigė kitą dieną. Pati kalta, kad taip skaniai pagaminau.

Kiekių gramais šįkart nerašysiu – sunaudokite tiek, kiek reikia. Tiek, kiek norite suvalgyti. Tiesiog turėsite viską sutalpinti į vieną puodą. O kario pastos pakelis paprastai ir skirtas vienam puodui.

Ingredientai:

  • vištienos filė;
  • 2 maišeliai ryžių;
  • įvairių daržovių (naudokite tas, kurias norite sunaudoti; idealiai tinka šios: cukinijos, morkos, svogūnai, kopūstai, česnakai, pomidorai);
  • prieskonių (druskos, įvairių rūšių pipirų, lauro lapų, čiobrelių);
  • 1 kokosų pieno skradinė;
  • 1 pakelis mėgstamos kario pastos (aš naudojau raudonojo kario pastą);
  • aliejaus kepimui.
Evelinos Stundžienės nuotr./Sodo gėrybių kario su vištiena ingredientai
Evelinos Stundžienės nuotr./Sodo gėrybių kario su vištiena ingredientai

Gaminimas:

1. Nedideliame aliejaus kiekyje apskrudinkite sukapotą vištieną.

2. Kol kepa vištiena, paruoškite daržoves: tiesiog supjaustykite jas panašaus dydžio dalimis.

Evelinos Stundžienės nuotr./Šiame patiekale ryškiausiai žiba daržovės
Evelinos Stundžienės nuotr./Šiame patiekale ryškiausiai žiba daržovės

3. Į puodą sudėkite ryžius, vištieną, daržoves, prieskonius, kario pastą. Viską užpilkite kokosų pienu ir trupučiu vandens.

4. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir troškinkite karį uždengtame puode apie valandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais