Pagaminau milžinišką puodą su mintimi, kad sugyventinis galės savaitę tą puodą pietums valgyti. Oi, kaip aš klydau. Po pirmos didelės porcijos jis įsidėjo dar vieną, o likusį puodą pabaigė kitą dieną. Pati kalta, kad taip skaniai pagaminau.
Kiekių gramais šįkart nerašysiu – sunaudokite tiek, kiek reikia. Tiek, kiek norite suvalgyti. Tiesiog turėsite viską sutalpinti į vieną puodą. O kario pastos pakelis paprastai ir skirtas vienam puodui.
Ingredientai:
- vištienos filė;
- 2 maišeliai ryžių;
- įvairių daržovių (naudokite tas, kurias norite sunaudoti; idealiai tinka šios: cukinijos, morkos, svogūnai, kopūstai, česnakai, pomidorai);
- prieskonių (druskos, įvairių rūšių pipirų, lauro lapų, čiobrelių);
- 1 kokosų pieno skradinė;
- 1 pakelis mėgstamos kario pastos (aš naudojau raudonojo kario pastą);
- aliejaus kepimui.
Gaminimas:
1. Nedideliame aliejaus kiekyje apskrudinkite sukapotą vištieną.
2. Kol kepa vištiena, paruoškite daržoves: tiesiog supjaustykite jas panašaus dydžio dalimis.
3. Į puodą sudėkite ryžius, vištieną, daržoves, prieskonius, kario pastą. Viską užpilkite kokosų pienu ir trupučiu vandens.
4. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir troškinkite karį uždengtame puode apie valandą.