Išbandžiau versijas su rūkytu kumpiu bei lašiša – abu variantai tiko tobulai. Pusryčiams šį sumuštinį patiekiau su minkštai virtu kiaušiniu – gavosi puiki alternatyva madingiems „avocado toast“. O atrodo dar įspūdingiau. Tokių neoninių avokadų nebūna!
Šešiems sumušitiniams jums reikės:
- juodos ruginės duonos (šešių kvadratinių riekių);
- 200 g šaldytų žaliųjų pupelių;
- 1 svogūno;
- 1 citrinos;
- 100 ml pieno;
- indelio šprotų ar kitokių konservų;
- sviesto;
- druskos;
- pipirų;
- žalumynų dekoravimui (pati turėjau žaliųjų pupelių daigų, tai juos ir naudojau – tiko tobulai, nes juk šio sumuštinio esmė ir yra pupelės).
Gaminimas:
1. Svieste apkepkite pusę svogūno. Sudėkite pupelės, pasūdykite. Įdėkite pipirų. Supilkite pieną ir palaukite, kol užkais. Visa pupelių ruošimo procedūra užims apie 5 minutes. Kokteilinėje sutrinkite pupeles su pienu iki kreminės, tepimui tinkamos, konsistencijos. Padėkite į šoną.
2. Likusią svoguno pusę plonai supjaustykite ir užmarinuokite su citrina, cukrumi ir druska. Pati citrinos neturėjau, tad naudojau actą.
3. Duoną patepkite sviestu. Tada uždėkite pupelių masės, marinuotų svogūnų ir kelis šprotus (arba kitos žuvies). Dekoruokite turimais žalumynais arba mikrožalumynais.