Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Karantino kuchnia“: greitai pagaminamas keptas baklažanas su faršu

Kiekvieną kartą nuvykusi į Pietų Europą nustembu, kokių stebuklų jie pagamina iš baklažano. Baklažanai mano lietuviškame šaldytuve dažniausiai guli niūriai ir ilgą laiką laukia, kol pagaliau juos panaudosiu – kaip nors nuobodžiai, greičiausiai daržovių troškinyje. Tačiau pastaruoju metu, gamindama patiekalus iš baklažanų, įkvėpimo semiuosi iš Viduržemio jūros regiono, o receptas, kuriuo pasidalinsiu, savo puikiu skoniu ir nesudėtinga receptūra nustebins ne vieną. Beje, pasigaminsite jį vos per 15 minučių.
„Karantino kuchnia“: keptas baklažanas su faršu
„Karantino kuchnia“: keptas baklažanas su faršu / Asmeninio albumo nuotr.

2 porcijoms reikės:

  • 1 didesnio baklažano;
  • 250 g faršo;
  • 1 smulkiai supjaustyto svogūno;
  • 2 skiltelių kapoto česnako;
  • 2 griežinėliais supjaustytų vyšninių pomidorų;
  • 1 šaukštelio rūkytos paprikos;
  • alyvuogių aliejaus;
  • druskos;
  • pipirų;
  • kalendros arba petražolių.

Gaminimas:

  • Baklažaną perpjaukite per pusę, apšlakstykite aliejumi, lengvai pasūdykite ir kepkite kepsninėje arba orkaitėje (ant grotelių), kol suminkštės ir šiek tiek paruduos.
  • Kol kepa baklažanas, paruoškite faršą. Ant aliejaus apkepkite svogūną ir česnaką. Kai svogūnai taps permatomi, sudėkite faršą. Jį kepkite vis pakapodami medine mentele. Tikslas – kad faršo gabaliukai būtų kuo smulkesni. Įberkite rūkytos paprikos ir druskos bei pipirų pagal skonį.
  • Patiekimas: ant kiekvienos lėkštės padėkite po baklažano pusę, sudėkite faršą ir papuoškite pomidorų griežinėliais bei kalendra arba petražolėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais