Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Karantino kuchnia“: įdomesni lietiniai – su grūdėta varške, sūriu ir špinatais

O dar įdomiau yra tai, kad vietoje tradicinės grietinės prie lietinių aš pasirinkau pomidorų padažą, kuris šiems blynams suteikė kiek itališko skonio ir vaizdo. Ši blynų tešla – itin vykusi: neprisvilo nė vienas blynas ir visi gavosi tobulai apvalūs ir gražūs. O taip pat ir skanūs – skaniai suvalgysite ir juos vienus, galbūt su trupučiu sviesto.
„Karantino kuchnia“: Lietiniai su grūdėta varške, sūriu ir špinatais
„Karantino kuchnia“: Lietiniai su grūdėta varške, sūriu ir špinatais / Asmeninio albumo nuotr.

Ingredientai:

  • 150 g miltų;
  • 300 ml pieno;
  • 2 kiaušiniai;
  • žiupsnelis druskos;
  • nedidelis pakelis špinatų;
  • 150 g grūdėtos varškės;
  • 100 g tarkuoto sūrio;
  • aliejaus kepimui.

Gaminimas:

1. Suplakite miltus, pieną, kiaušinius ir druską. Įkaitintoje keptuvėje kepkite lietinius ant lašo aliejaus.

Evelinos Stundžienės nuotr./Puikieji lietiniai
Evelinos Stundžienės nuotr./Puikieji lietiniai

2. Į keptuvę sudėkite špinatus ir šiek tiek juos pakaitinkite, kad prarastų dalį savo apimties. Galima įlašinti šiek tiek aliejaus, bet tas nėra būtina.

Evelinos Stundžienės nuotr./Špinatus pakepame, kol sukris
Evelinos Stundžienės nuotr./Špinatus pakepame, kol sukris

3. Paruoškite įdarą. Kokteilinėje arba trintuvu sutrinkite lengvai patroškintus špinatus, sūrį ir grūdėtą varškę. Gausite labai neblogą užtepėlę, kuri keliaus į lietinius.

Evelinos Stundžienės nuotr./Paruoštas įdaras
Evelinos Stundžienės nuotr./Paruoštas įdaras

4. Užtepkite įdaro ant lietinių. Susukite blynus į "rulonus" (žr. nuotraukas). Blynus su įdaru, kuriuos planuojate iš karto suvartoti, dar šiek tiek apkepkite, o kitus padėkite į šaldytuvą.

Evelinos Stundžienės nuotr./Vyniojame suktinuką
Evelinos Stundžienės nuotr./Vyniojame suktinuką

5. Patiekite su pašildytu (pageidautina natūraliu) pomidorų padažu ir žalumynais. Taip pat ant lietinių galite užberti daugiau sūrio, užpilti pomidorų padažo ir pašildyti juos orkaitėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais