Kokius grybus naudoti? Kokius tik turit ar randat. Puikiai tinka džiovinti grybai. Juos aš ir naudojau.
Ingredientai:
- 500 g bulvių;
- 50 g sviesto;
- 50 g miltų;
- 50 g cukraus;
- sauja džiovintų grybų (tiks ir švieži ar šaldyti);
- 200 ml grietinėlės;
- 4 šaukštai acto;
- ryšulėlis krapų, susmulkintų;
- 750 ml jautienos sultinio;
- 500 ml vandens (jo reikės džiovintiems grybams, jei juos pasirinkote);
- druskos;
- pipirų;
- 4 virti kiaušiniai (man patinka minkštai virti, bet galite virti kietai ar netgi be lukšto).
Gaminimas:
1. Verdančiame vandenyje apie 15 minučių apvirkite džiovintus grybus. Atidėkite į šoną. Nenupilkite nuoviro.
2. Dabar gaminsime sviesto ir miltų mišinį, kuris sutirštins mūsų sriubą. Puode ištirpinkite sviestą vidutinėje temperatūroje. Sudėkite miltus ir maišykite, kol išgausite vientisą masę. Tada po truputį, nuolat maišydami, supilkite sultinį.
3. Supilkite į puodą anksčiau paruoštą grybų nuovirą. Pasūdykite bei įberkite pipirų. Mažoje temperatūroje sriubą virkite apie 10 minučių.
4. Kol sriuba verda, nuskuskite ir kubeliais supjaustykite bulves. Sudėkite jas į sriubą ir virkite, kol suminkštės – apie 15–20 minučių.
5. Išjunkite kaitrą ir supilkite grietinėlę. Išmaišykite. Sudėkite likusius ingredientus: actą, cukrų ir susmulkintus krapus. Dar kartą sumaišykite ir paragaukite, ar nieko netrūksta. Jei reikia, pakoreguokite.
6. Patiekite su kiaušiniu.