Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Karantino kuchnia“: pamiršta klasika – naminis karkos terinas (slėgtainis)

Karka – pigus, bet labai universalus mėsos gaminys. Galima valgyti ir virtą, ir keptą, ir rūkytą, ir šaltienai panaudoti. Šįkart su įsigyta karka nusprendžiau išmėginti kai ką nebandyto – karkos teriną, kuris tinka kaip užkandis ar uždėti ant sumuštinio. Taip pat prie karštų bulvių. Šis slėgtainis puikiai atrodys ir ant šventinio stalo. Pati planuoju artimiausiu metu pavaišinti juo kokį svečią.
„Karantino kuchnia“: naminis karkos terinas (slėgtainis)
„Karantino kuchnia“: naminis karkos terinas (slėgtainis) / Asmeninio albumo nuotr.

Ingredientai:

  • 1 karka;
  • keli maži marinuoti agurkėliai arba šiek tiek kaparėlių;
  • prieskonių (naudojau druską, kelių rūšių pipirus, kadagio uogas, česnaką ir lauro lapus).

Gaminimas:

1. Į didelį puodą įpilkite vandens, sudėkite prieskonius ir karką.

2. Užvirkite vandenį ir sumažinkite ugnį iki mažiausios.

Evelinos Stundžienės nuotr./Karką verdame ilgai
Evelinos Stundžienės nuotr./Karką verdame ilgai

3. Uždengę karką virkite apie 4 valandas. Kažkuriuo metu nugriebkite putas.

4. Kai karka jau beveik krenta nuo kaulo, nukaulinkite ją. Pašalinkite kremzles ir odą. Pastaraisiais pavaišinau savo šunį. Tik neišpilkite likusio nuoviro! Jo dar prireiks.

Evelinos Stundžienės nuotr./Išvirusią mėsą suplėšome
Evelinos Stundžienės nuotr./Išvirusią mėsą suplėšome

5. Mėsą susmulkinkite pasinaudodami dviem šakutėmis. Papildomai ją gausiai papipirinkite ir sudėkite smulkintus agurkėlius arba kaparėlius. Gerai sumaišykite ir sudėkite į pailgą indą (žr. foto). Kiek įmanoma, mėsą suspauskite.

Evelinos Stundžienės nuotr./Naminis karkos terinas (slėgtainis)
Evelinos Stundžienės nuotr./Naminis karkos terinas (slėgtainis)

6. Nukoškite nuo karkos virimo likusį sultinį. Atidengę puodą virkite jį dar kokią valandą, kad skysčio sumažėtų maždaug dvigubai.

7. Mėsą užpilkite gautu nuvirtu sultiniu. Tam jo reikės apie 200 ml.

8. Padėkite mėsą į šaldytuvą sustingti. Aš padėjau nakčiai, bet spėju, kad užtektų ir kokių 5 valandų.

Evelinos Stundžienės nuotr./Šis terinas tiks ir ant šventinio stalo
Evelinos Stundžienės nuotr./Šis terinas tiks ir ant šventinio stalo

9. Supjaustykite teriną riekelėmis ir patiekite su majonezo ir krienų padažu bei juoda duona.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais