Ingredientai:
- 1 karka;
- keli maži marinuoti agurkėliai arba šiek tiek kaparėlių;
- prieskonių (naudojau druską, kelių rūšių pipirus, kadagio uogas, česnaką ir lauro lapus).
Gaminimas:
1. Į didelį puodą įpilkite vandens, sudėkite prieskonius ir karką.
2. Užvirkite vandenį ir sumažinkite ugnį iki mažiausios.
3. Uždengę karką virkite apie 4 valandas. Kažkuriuo metu nugriebkite putas.
4. Kai karka jau beveik krenta nuo kaulo, nukaulinkite ją. Pašalinkite kremzles ir odą. Pastaraisiais pavaišinau savo šunį. Tik neišpilkite likusio nuoviro! Jo dar prireiks.
5. Mėsą susmulkinkite pasinaudodami dviem šakutėmis. Papildomai ją gausiai papipirinkite ir sudėkite smulkintus agurkėlius arba kaparėlius. Gerai sumaišykite ir sudėkite į pailgą indą (žr. foto). Kiek įmanoma, mėsą suspauskite.
6. Nukoškite nuo karkos virimo likusį sultinį. Atidengę puodą virkite jį dar kokią valandą, kad skysčio sumažėtų maždaug dvigubai.
7. Mėsą užpilkite gautu nuvirtu sultiniu. Tam jo reikės apie 200 ml.
8. Padėkite mėsą į šaldytuvą sustingti. Aš padėjau nakčiai, bet spėju, kad užtektų ir kokių 5 valandų.
9. Supjaustykite teriną riekelėmis ir patiekite su majonezo ir krienų padažu bei juoda duona.