Majonezas padės gauti trūkstamas kalorijas, o visas gaminimas užtruks mažiau nei 10 minučių. Skonių derinys tiesiog pasakiškas – ne veltui šis užkandis yra klasika. Aš pati taip paruoštą kiaušinį valgau pusryčiams, bet tai yra tobulas valgis bet kuriuo paros metu.
Jums reikės:
- 1 kiaušinio;
- 1 sriubinio šaukšto majonezo;
- 4 arbatinių šaukštelių šilto vandens;
- 1 arbatinio šaukštelio garstyčių;
- 1 arbatinio šaukštelio balzaminio acto;
- 2 ančiuvių filė.
Gaminimas:
- Kiaušinį reikės išvirti vidutiniškai. Užvirinkite vandenį ir įdėkite į jį kambario temperatūros kiaušinį 7 minutėms (kaitros neišjunkite).
- Kol kiaušinis verda, paruoškite padažą. Vanduo šiame recepte reikalingas tam, kad padažas taptų kiek skystesnis ir tobulai padengtų mūsų kiaušinį. Dubenėlyje suplakite majonezą, vandenį, garstyčias ir balzaminį actą.
- Serviruojame. Nuluptą kiaušinį perpjaukite per pusę ir įdėkite į lėkštę taip, kad trynys bučiuotų lėkštę. Kiaušinio puseles apliekite padažu ir ant kiekvienos puselės uždėkite po ančiuvį. Padažas – gana švelnaus skonio, todėl ančiuviai suteikia to trūkstamo sūrumo ir umami skonio.
Skanaus!