Siūlau rinktis paskutinį variantą ir tam siūlau pasigaminti labai paprastą ir gardų vengrišką troškinį – paprikašą. Paprikašas nereikalauja jokių sudėtingų ingredientų – greičiausiai, viską jau turite namuose.
Paprastai paprikašą gamina iš vištienos šlaunelių, bet puikiai išeis ir iš bet kokios kitos vištienos dalies. Pati iš parduotuvės prašiau atnešti šlaunelių (su kaulais ir odomis), bet vietoje jų gavau šlaunelių mėsos. Na, ir viskas pavyko gerai. Tiesiog bet kokią turimą ar mėgstamą vištienos dalį sukapokite panašiomis, pageidaujamo dydžio dalimis ir viskas puikiai pasiseks.
Savo vištieną marinavau su sojos padažu ir prieskoniais, bet šio žingsnio recepte net neminėsiu. Tiesiog vištieną gausiai pasūdykite ir nepagailėkite pipirų. Šį troškinį įprasta patiekti su kiaušininiais makaronais, bet aš visada renkuosi bulves. Padažą skaniai sugers ir šviežia bandelė.
Ingredientai:
- 1 kg vištienos (geriausiai tinka blauzdelės ir ketvirčiai);
- 1 šaukštas aliejaus kepimui;
- 1 šaukštas sviesto;
- 1 supjaustytas svogūnas;
- 2–3 skiltelės česnako;
- 1 raudonoji paprika (nebūtina);
- 3 šaukštai saldžiosios arba rūkytos paprikos miltelių (aš miksavau);
- 3 šaukštai miltų;
- 1 didelis supjaustytas pomidoro arba skardinė pomidorų savo sultyse;
- 250 ml vištienos sultinio (jei neturite, tiks ir vanduo);
- keli šaukštai grietinės.
Gaminimas:
1. Paprieskoniuotą vištieną apkepkite įkaitintame aliejuje apie 5 minutes. Išimkite ir padėkite į šalį.
2. Į tą pačią keptuvę sudėkite svogūną, česnaką ir supjaustytą papriką (jei naudojate). Viską kartais pamaišydami kepkite dar apie 10 minučių. Jei daržovės limpa prie dugno, įpilkite šiek tiek vandens ir nugramdykite.
3. Įdėkite miltų ir sviesto. Viską gerai išmaišykite. Suberkite paprikos miltelius. Sudėkite pomidorą. Gerai išmaišykite.
4. Ant viršaus sudėkite jau apkeptos vištienos gabalus.
5. Viską užpilkite sultiniu ir, uždengę dangčiu, troškinkite apie 20 minučių.
6. Įdėkite grietinės ir viską gerai sumaišykite dar kartelį.
7. Patiekite su pageidaujamu garnyru. Puikiai tinka makaronai, bulvės, ryžiai ir šviesi duona.