15 diena važiuoja! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti

„Karantino kuchnia“: sūrio spurgos – instrukcija, kaip išgauti tobulą rezultatą kiekvieną kartą

„Sūrio spurgos“, „sūrio spurgytės“, „sūrio bombos“, „sūrio bombikės“, „sūrio petardos“ – tokius pavadinimus galite aptikti, kai kalba eina apie aliejuje keptus, džiūvėsėliuose apvoliotus, sūrio burbulus. Atrodo įspūdingai, bet neišsigąskite – pasigaminti sėkmingai tikrai yra labai paprasta. Svarbiausia – nepraleisti nė vieno žingsnio: pasirinkti reikiamus sūrius, apvolioti kiaušinyje ir tešloje tiek kartų, kiek reikia, nepraleisti šaldymo.
„Karantino kuchnia“: sūrio spurgos
„Karantino kuchnia“: sūrio spurgos / Asmeninio albumo nuotr.

Pradėkime nuo pirmo niuanso: sūriai. Būtina pasirinkti tokius, kurie gerai lydosi. Šįkart gaminsime iš trijų sūrių. Trečdalį sūrių turi sudaryti tepamas sūris – toks kaip „Philadelphia“. Kiti du puikiai tinkami variantai yra mocarela ir čederis.

Jei vietoje pastarųjų norite naudoti kitus mėgstamus (bet būtinai gerai besilydančius!) sūrius – prašom. Mano nuotraukose matysite šiuos: turkišką Kaşar ir olandišką Maasdam.

Kiti sūriai, kurie gerai lydosi ir tinka šiam receptui:

  • Gouda;
  • Asiago;
  • Taleggio;
  • Reblochon;
  • Provolone;
  • Gruyere.

Vis tik jei gaminate pirmą kartą, pamėginkite tiesiog su baltu tepamu sūreliu, mocarela ir čederiu. Kažkada eksperimentuodama į miksą tikrai būtinai dar įpjaustysiu krevečių ir šoninės.

Kitas niuansas yra džiūvėsėliai. Labai rekomenduoju naudoti „panko“ džiūvėsėlius, bet tiks ir paprasti.

Recepte surašysiu ingredientus pagal savo rekomendacijas, tačiau juos galite šiek tiek keisti pagal aukščiau esančius nurodymus arba savo nuožiūra, jei turite patirties tokių spurgyčių gaminime. Nuotraukose taip pat matysite visą gaminimo eigą.

Jums reikės:

  • 200 g tepamo sūrio (ne lydyto, o to balto tokio);
  • 200 g sutarkuotos mocarelos;
  • 200 g sutarkuoto čederio;
  • 2 kiaušinių;
  • saujos miltų;
  • saujos džiūvėsėlių;
  • nepilnos saujos smulkiai supjaustytų chalapos paprikų (marinuotų);
  • aliejaus kepimui.

Gaminimas:

  • Į dubenėlį sudėkite visus tris sūrius ir chalapos paprikas. Gerai sumaišykite.
  • Rankomis suformuokite rutuliukus. Dėl tepamo sūrio masė turėtų susiklijuoti lengvai – kaip nedidelės, gražios sniego gniūžtės.
  • Įdėkite rutuliukus į šaldiklį 15-ai minučių.
  • Paruoškite tris nedidelius dubenėlius su kiaušiniais, miltais ir džiūvėsėliais.
  • Metas apvolioti spurgas būsimoje plutelėje tokia tvarka: miltuose, kiaušinyje, džiūvėsėliuose, vėl kiaušinyje, vėl džiūvėsėliuose. Pakartoti procesą su visais rutuliukais.
  • Į puodą įpilkite tiek aliejaus, kad rutuliukai būtų apsemti maždaug iki pusės. Įkaitintame aliejuje, kartais pavartydami, kepkite spurgas apie tris minutes.
  • Patiekite su norimu padažu arba be nieko. Man labai patinka sumaišyti majonezą su „Sriracha“ padažu. Rekomenduoju!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais