„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

„Karantino kuchnia“: voveraičių sezono įkarščiui – fantastiška sriuba ir omletas

Kažkur pakelėje iš bobutės nusipirkau voveraičių, kurias norėjau sunaudoti padažui. Be abejo, po padažo gamybos grybų liko nemažas kalnas, tad reikėjo sugalvoti naujų būdų, kaip jas sunaudoti. Marinuoti nenorėjau, kaimiško stiliaus sriubos – taip pat. Nusprendžiau pagaminti išraiškingo skonio voveraičių sriubą su rūkytu sūriu, o likusias voveraites ryte sunaudoti omletui. Banalu sakyti „išbandykite, tikrai nesigailėsite!“, bet būtent tą man ir norisi pasakyti.
„Karantino kuchnia“: voveraičių sriuba
„Karantino kuchnia“: voveraičių sriuba / Asmeninio albumo nuotr.

Voveraičių sriuba su rūkytu sūriu

Ši sriuba privers jus nualpti. Mes visą puodą suvalgėme vienu prisėdimu. Jei atvirai, dalį jos kirtome tiesiog stovėdami. Todėl vis tik turiu ištarti stebuklingus žodelius: išbandykite, nepasigailėsite!

Jums reikės:

  • 750 g voveraičių;
  • 1 svogūno;
  • kelių česnako skiltelių;
  • gabaliuko sviesto;
  • 2 šaukštų miltų;
  • 400 ml vištienos, daržovių arba grybų sultinio (aš naudojau grybų, nes vis tik grybų sriubą gaminame);
  • 250 ml pieno;
  • rūkyto sūrio (pirkite tą pigų dešrelės formos ir panaudokite jo pusę);
  • trupučio šviežių krapų;
  • druskos;
  • pipirų.

Gaminimas:

  • Svieste apkepinkite pasmulkintą svogūną, česnaką ir voveraites.
  • Sudėkite miltus ir viską gerai sumaišykite.
  • Supilkite sultinį ir pieną. Viską virkite apie 15–20 minučių, kad grybai išvirtų ir sriuba kiek sutirštėtų.
  • Sutarkuokite sūrį ir suberkite jį į sriubą. Išmaišykite. Sudėkite krapus.
  • Kokteilinėje arba rankiniu trintuvu gerai sutrinkite sriubą iki kreminės konsistencijos.
  • Patiekite su skrebučiu arba be jo. Papuošimui užlašinkite alyvuogių aliejaus. O jei turite alyvuogių aliejaus su trumais, rekomenduoju užlašinti būtent jo.

Greitai paruošiamas omletas su voveraitėmis

Evelinos Stundžienės nuotr./„Karantino kuchnia“: omletas
Evelinos Stundžienės nuotr./„Karantino kuchnia“: omletas

Jums reikės:

  • saujos voveraičių;
  • 1 skiltelės česnako;
  • 2–3 kiaušinių plakinio (su trupučiu druskos);
  • poros šaukštų smulkiai tarkuoto fermentinio arba kietojo sūrio;
  • gabaliuko sviesto kepimui;
  • krapų papuošimui;
  • druskos;
  • pipirų.

Gaminimas:

  • Svieste su skiltele česnako apkepkite rankomis sutraiškytas voveraites. Įdėkite druskos ir pipirų. Kepkite tol, kol išgaruos visas skystis. Atidėkite voveraites į šoną.
  • Keptuvėje iškepkite omleto blyną, ant vienos jo pusės sudėkite iškeptas voveraites ir užberkite sūrio.
  • Perlenkite omletą per pusę, užberkite dar šiek tiek sūrio ir taip pakepinkite jį dar apie minutę.
  • Perkelkite omletą į lėkštę ir papuošimui užberkite krapų. Voveraitės ir krapai tarpusavyje taip puikiai dera!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs