Voveraičių sriuba su rūkytu sūriu
Ši sriuba privers jus nualpti. Mes visą puodą suvalgėme vienu prisėdimu. Jei atvirai, dalį jos kirtome tiesiog stovėdami. Todėl vis tik turiu ištarti stebuklingus žodelius: išbandykite, nepasigailėsite!
Jums reikės:
- 750 g voveraičių;
- 1 svogūno;
- kelių česnako skiltelių;
- gabaliuko sviesto;
- 2 šaukštų miltų;
- 400 ml vištienos, daržovių arba grybų sultinio (aš naudojau grybų, nes vis tik grybų sriubą gaminame);
- 250 ml pieno;
- rūkyto sūrio (pirkite tą pigų dešrelės formos ir panaudokite jo pusę);
- trupučio šviežių krapų;
- druskos;
- pipirų.
Gaminimas:
- Svieste apkepinkite pasmulkintą svogūną, česnaką ir voveraites.
- Sudėkite miltus ir viską gerai sumaišykite.
- Supilkite sultinį ir pieną. Viską virkite apie 15–20 minučių, kad grybai išvirtų ir sriuba kiek sutirštėtų.
- Sutarkuokite sūrį ir suberkite jį į sriubą. Išmaišykite. Sudėkite krapus.
- Kokteilinėje arba rankiniu trintuvu gerai sutrinkite sriubą iki kreminės konsistencijos.
- Patiekite su skrebučiu arba be jo. Papuošimui užlašinkite alyvuogių aliejaus. O jei turite alyvuogių aliejaus su trumais, rekomenduoju užlašinti būtent jo.
Greitai paruošiamas omletas su voveraitėmis
Jums reikės:
- saujos voveraičių;
- 1 skiltelės česnako;
- 2–3 kiaušinių plakinio (su trupučiu druskos);
- poros šaukštų smulkiai tarkuoto fermentinio arba kietojo sūrio;
- gabaliuko sviesto kepimui;
- krapų papuošimui;
- druskos;
- pipirų.
Gaminimas:
- Svieste su skiltele česnako apkepkite rankomis sutraiškytas voveraites. Įdėkite druskos ir pipirų. Kepkite tol, kol išgaruos visas skystis. Atidėkite voveraites į šoną.
- Keptuvėje iškepkite omleto blyną, ant vienos jo pusės sudėkite iškeptas voveraites ir užberkite sūrio.
- Perlenkite omletą per pusę, užberkite dar šiek tiek sūrio ir taip pakepinkite jį dar apie minutę.
- Perkelkite omletą į lėkštę ir papuošimui užberkite krapų. Voveraitės ir krapai tarpusavyje taip puikiai dera!