Ruošiant juos, fantazijai ribų nėra: jei vieni renkasi paprastą ar gazuotą vandenį, kiti – sultis, tai treti leidžiasi į skonių paieškas ir bando atrasti ką nors naujo.
Kad ir ką pasirinktumėte, svarbiausia – nebijoti eksperimentuoti ir ragauti. Taip atrasite sau skaniausius derinius. O pradėti siūlome nuo visiems žinomų gėrimų receptų, kuriuose – nė lašelio alkoholio.
„Nekaltoji Merė“
Ingredientai (4 kokteiliams):
- 2 stiklinės pomidorų sulčių;
- ¼ stiklinės marinuotų agurkėlių marinato;
- 4 nedideli saliero stiebai su lapeliais;
- 4 citrinos skiltelės;
- 2 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
- 1 arbat. šaukšt. aštraus čili padažo;
- 1 valg. šaukšt. krienų;
- 1 arbat. šaukšt. Vursterio (Vorčesterio) padažo;
- žiupsnelis smulkinto kajeno pipiro;
- kelios alyvuogės.
Gaminimas:
1. Dideliame ąsotyje sumaišykite pomidorų ir citrinų sultis, agurkėlių marinatą, krienus, kajeno pipirus bei padažus. Tuomet supilstykite į stiklines su ledukais.
2. Į kiekvieną stiklinę įdėkite po saliero stiebą, citrinos skiltelę ir, esant poreikiui, pagarinkite keliomis alyvuogėmis. Paruoštą kokteilį būtinai laikykite šaltai.
Sveikuoliškas „Mojito“
Ingredientai (2 kokteiliams):
- 2 žaliosios citrinos;
- 20 mėtos lapelių;
- 320 ml gazuoto vandens;
- pora saujų grūsto ledo.
Gaminimas:
1. Supjaustykite žaliąsias citrinas skiltelėmis. Į aukštą stiklinę dėkite jas ir mėtas. Dedant žaliosios citrinos skilteles į stiklinę, išspauskite šiek tiek jos sulčių. Viską pamaišykite ir pagrūskite, taip išspausdami žaliosios citrinos sulčių ir mėtų aromato.
2. Į stiklines dėkite grūsto ledo ir ant viršaus pilkite gazuotą vandenį. Vėliau galite pasirūpinti šiaudeliu ir papuošti kokteilį dar keletu mėtos lapelių.
Nealkoholinė „Pina Colada“
Ingredientai (4 kokteiliams):
- 2 stiklinės ananasų sulčių;
- ¾ stiklinės kokoso kremo;
- 4 stiklinės ledukų;
- papuošimui – po porą ananaso skiltelių ir vyšnių bei kokteiliams skirtų skėtukų.
Gaminimas:
1. Ananasų sultis ir kokoso kremą supilkite į elektrinį trintuvą. Į jį taip pat sudėkite ledukus ir viską plakite apie 30–60 sekundžių, kol gausite vientisą masę.
2. Išpilstykite gautą plakinį į keturias ledukų pripildytas stiklines. Kiekvieną jų papuoškite ananaso skiltele, vyšnia ir, žinoma – kokteiliams skirtu skėtuku.