Ingredientai:
- 2 gerai sunokę nemaži avokadai, nulupti, minkštimas atskirtas nuo kaulų;
- 180 ml riebaus kokoso „pieno“;
- šlakelis mėgstamo augalinio pieno;
- šlakelis žaliosios citrinos sulčių;
- 150 g paprasto arba kokosų kondensuoto pieno;
- kokoso drožlių.
Gaminimas:
1. Visus ingredientus, išskyrus kokosų drožles, sudėkite į elektrinio trintuvo (blenderio) indą ir sumalkite, kol gausite tyrę.
2. Supilstykite šią tyrę į specialias formeles ledams ant pagaliuko, įkiškite pagaliukus, įberkite kokosų drožlių.
3. Dėkite formeles į šaldymo kamerą ir laikykite bent 6 val., o dar geriau – per naktį.
4. Norėdami išimti ledus iš formelės, labai trumpam panardinkite jas į karštą vandenį.