Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kartais galima: 12 karštų sumuštinių, tortilijų ir lavašo suktinukų receptų

Salotų lėkštė dažniausiai bus vertingesnis patiekalas, pavyzdžiui, nei greitai susiteptas sumuštinis. Kita vertus, nereikia iš maisto gaminti baubų – ir sumuštiniai, tegul tik su sūriu ir kumpiu, valgomi nekasdien, gali būti skanus ir sotus užkandis. Kviečiame pasilepinti sumuštiniais ir suktinukais, kuriuos kai kas pavadintų „nuodėmingais“.
Karšti sumuštiniai
Karšti sumuštiniai / Fotolia nuotr.
Karštas sumuštinis su kumpiu
Receptas: Karštas sumuštinis su kumpiu
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 26
Receptas
Ingredientai
Apvalios ruginės bandelės (4 riekelės) 4.00 vnt.
Kumpis: 250.00 g (karštai rūkytas)
Pomidorų padažas: 4.00 valg. š. (su bazilikais)
Varškės sūris: 100.00 g
Sūris: 100.00 g (brandintas)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Žalumynai (kapoti pipiriniai arba petražolių lapeliai) 30.00 g
Kaip gaminti

1. Vidines duonos riekelių puseles paskrudinkite sausoje keptuvėje ir gerai atvėsinkite.

2. Sūrius sutarkuokite stambia trintuve.

3. Kumpį supjaustykite griežinėliais.

4. Svogūną nulupkite, supjaustykite griežinėliais.

5. Ant atvėsintų duonos riekelių tepkite pomidorų padažo, išdėliokite svogūnų griežinėlius, po lygiai pakleiskite tarkuotų sūrių.

6. Ant viršaus dėkite kumpio griežinėlių.

7. Paruoštus sumuštinius išdėliokite riebalais pateptoje kepimo skardoje ir apie 10–12 min. (iki sūris išsilydys) kepkite karštoje orkaitėje.

8. Tiekite apibarsčiusi kapotais žalumynais.

Kulinaro patarimas: tokius sumuštinius galite gardinti smulkintomis alyvuogėmis, saulėje džiovintais pomidorais.

Suskleisti
Karšti sumuštiniai
Receptas: Karšti sumuštiniai
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.3 / 33
Receptas
Ingredientai
Duona: 8.00 vnt. (riekės tamsesnės forminės duonos)
Sūris: 8.00 vnt. (griežinėliai - brandinto sūrio)
Pomidorai: 2.00 vnt. (2–4)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis džiovintų)
Mairūnas: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis džiovintų)
Kaip gaminti

1. Duonos riekeles aptepkite sviestu, uždėkite sūrio, pomidoro griežinėlį, apibarstykite prieskoninėmis žolelėmis ir pipirais, papuoškite svogūnų žiedais.

2. Kepkite sumuštinius iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kol išsilydys sūris.

Suskleisti
Karšti sumuštiniai kitaip
Receptas: Karšti sumuštiniai kitaip
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.1 / 90
Receptas
Ingredientai
Duona: 1.00 vnt. (Itališkos duonos kepalas)
Sūris: 300.00 g (fermentinio)
Mocarelos sūris: 1.00 vnt.
Daktariška dešra: 1.00 vnt.
Krapai: 1.00 žiupsnelis
Pienas: 100.00 ml
Kaip gaminti
  1. Duoną įpjaukite, lyg norėtumėte padalinti riekelėmis, tačiau ne iki galo.
  2. Sūrius ir dešrą sutarkuokite, įmaišykite smulkintų krapų.
  3. Dėkite įdaro į kiekvieną duonos įpjovą. Viską apšlakstykite pienu.
  4. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių ir pašaukite kepti sumuštinius.
  5. Kai paviršius gražiai paruduoja, galite patiekti ant stalo.

Receptas iš: g-blogas.lt

 

Suskleisti
Karštas sumuštinis su Gouda sūriu ir kumpiu
Receptas: „Croque Madame“ – karštas sumuštinis su gaudos sūriu ir kumpiu
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
2.8 / 8
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 50.00 g
Duona: 4.00 riekės (sumuštinių)
Miltai: 1.00 valg. š.
Pienas: 100.00 ml
Garstyčios: 2.00 valg. š. (1 šaukštas Dižono ir 1 šaukštas grūdėtųjų)
Sūris: 100.00 g (Goudos, sutarkuoto)
Kumpis: 2.00 riekės (pvz., kalakutienos)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Aliejus: 1.00 valg. š. (arba papildomas gabaliukas sviesto)
Kaip gaminti

jei jau sugundžiau karštų sumuštinių idėja, tai siūlau pasilepinti šiek tiek „pagerintais“ (palyginti su mano vaikystėje keptais) karštais sumuštiniais – „Croque Madame“. Tai prancūziškų bistro klasika, nerasite Paryžiuje užeigėlės, kurioje tokie sumuštiniai nebus įtraukti į meniu. Tai mėgstamiausias studentų ir jaunimo patiekalas, nes už pačią patraukliausią kainą jie gauna sotų pietų patiekalą su ypač traškia duona, sultingu kumpiu, tąsiu sūriu, ir turtingu bešamelio padažu, pagardintu grūdėtomis garstyčiomis. Ant viršaus privalomai turi spinduliuoti keptas kiaušinis (beje, jei kiaušinio nedėsite, bus jau kitas patiekalas – „Croque Monsieur“).

Gaudos sūris čia tiesiog nepamainomas, nes jo karštyje tiprstanti tekstūra ir ryškus skonis pakylės šį studentišką maistą į elegantišką pietų ar savaitgalio vėlyvųjų pusryčių puotą.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 185 C laipsnių temperatūros.

2. Sviestą ištirpinkite nedideliame puode. Sumuštinių duonos riekeles išdėliokite ant grotelių, įstatytų į kepimo skardą. Teptuku patepkite visas keturias riekeles tirpintu sviestu ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 6–8 minutes, arba kol duona taps traški ir šiek tiek paskrus.

3. Pasigaminkite bešamelio padažą: į likusį sviestą suberkite miltus ir kaitindami intensyviai maišykite apie minutę, kad gautumėte vientisą pastą. Pamažu dalimis pilkite pieną ir visąlaik maišykite, kaitindami ant vidutinės ugnies, kad padažas būtų purus, neliktų neištirpusių tešlos gabalėlių. Taip supilkite visą pieną, turėtumėte gauti labai tirštą baltos spalvos padažą. Nukelkite nuo ugnies, įmaišykite grūdėtas garstyčias ir saujelę (apie 40 g) tarkuoto sūrio.

 

4. Išimkite apkepintas riekeles iš orkaitės. Dvi riekeles apverskite kita puse, ir ant šios, neapskrudusios pusės, užtepkite Dižono (Dijon) garstyčių, padengdami visą riekelės plotą. Ant viršaus dėkite kumpį ir likusį sūrį. Užvožkite kita duonos riekele, apskrudinta puse į viršų, švelniai paspauskite, kad abi duonos riekelės suliptų. Pašaukite vėl į orkaitę. Kepkite, kol sūris išsilydys – apie 5–7 minutes.

5. Ištraukite skardą iš orkaitės ir patepkite bešamelio padažu visą viršutinės riekelės paviršių (negailėkite padažo, čia bus daug skonio ir labai sultinga) bei paskutinį kartą pašaukite į orkaitę. Kepkite, kol padažas ims burbuliuoti, viršus gražiai apskrus.

6. Kol sumuštiniai kepa (paskutinėje stadijoje, kai jau kepa su bešamelio padažu), įkaitinkite keptuvėje šlakelį aliejaus (arba sviesto) ir iškepkite kiaušinius (jų neapversdami).

7. Iškepusius sumuštinius sudėkite į lėkštes, ant viršaus uždėkite po keptą kiaušinį, pabarstykite žalumynais ir patiekite su daržovėmis ar žaliomis salotomis.

Suskleisti
Karštas sumuštinis su tunu
Receptas: Karšti sumuštiniai su tunu ir marinuotais agurkėliais
3 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.9 / 16
Receptas
Ingredientai
Batonas: 9.00 riekės
Fermentinis sūris: 150.00 g (tarkuoto)
Tunas: 150.00 g (konservuoto aliejuje)
Agurkai: 5.00 vnt. (marinuoti)
Majonezas: 4.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Svogūnų laiškai: 1.00 valg. š. (supjaustytų)
Petražolės: 1.00 žiupsnelis (kapotų)
Kaip gaminti

1. Nuo tuno nupilkite aliejų, o tuną sudėkite į dubenį kartu su tarkuotu fermentiniu sūriu, smulkiais kubeliais pjaustytais marinuotais agurkais, majonezu, petražolėmis, svogūnų laiškus. Viską pagardinkite maltais juodaisiais pipirais ir gerai išmaišykite.

2. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, ten išdėliokite batono riekeles bei uždėkite paruošto mišinio.

3. Kepkite iki 180 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje tol, kol gražiai apskrus.

Suskleisti
Tortilija su kalakutiena ir kopūstais
Receptas: Tortilijos su kalakutiena ir kopūstais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.3 / 3
Receptas
Ingredientai
Tortilija: 8.00 vnt.
Kalakutiena: 1.00 vnt. (krūtinėlė)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudonoji)
Kopūstai: 0.50 vnt.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Džiūvėsiai: 200.00 g (maltų)
Majonezas: 4.00 valg. š.
Saulėgrąžų aliejus: 1.00 st. (kepimui)
Balzaminis actas: 1.00 valg. š.
Prieskonių mišinys Persiladas: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Kalakuto krūtinėlę supjaustyti juostelėmis.

2. Kiaušinius išplakti su druska ir pipirais.

3. Kalakuto krūtinėlės juosteles apvolioti kiaušinio plakinyje ir maltuose džiūvėsėliuose. Įkaitinti puodą ar aukštą keptuvę su aliejumi ir gruzdinti apvoliotas juosteles, kol apskrus.

4. Kopūstą susmulkinti juostelėmis. Kepti ant nedidelės kaitros, kol suminkštės. Kepant pagardinti druska, pipirais ir šlakeliu baltojo balzaminio acto.

5. Papriką supjaustyti lazdelėmis ir dėti kepti kartu su kopūstais.

6. Svogūną supjaustyti pusžiedžiais ir taip pat dėti kepti kartu. Pagardinti rūkytų paprikų milteliais ir šlakeliu balzaminio acto.

7. Majonezą sumaišyti su smulkinta svogūno pusele.

8. Tortiliją ištepti majonezu, dėti kepintas daržoves ir kelis gabaliukus kalakutienos. Susukti ir apkepti keptuvėje.

Suskleisti
Vištienos kesadilijos su šonine
Receptas: Vištienos kesadilijos su šonine
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 7
Receptas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (ir dar šiek tiek kepimui)
Actas: 2.00 valg. š. (raudonojo vyno)
Žalioji citrina: 1.00 vnt. (išspaustos sultys ir nutarkuota žievelė)
Svogūnai: 3.00 vnt. (pjaustyti)
Česnakai: 4.00 skiltelės (smulkintos)
Druska: 0.50 arbat. š.
Juodieji pipirai: 0.50 arbat. š.
Cukrus: 2.00 arbat. š.
Tortilija: 6.00 vnt. (papločiai)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (džiovinto arba 3 šaukšteliai šviežio)
Šoninė: 8.00 riekės
Čederio sūris: 100.00 g (tarkuoto)
Varškės sūris: 100.00 g (tarkuoto)
Kaip gaminti

1. Gilesniame dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, actą, pjaustytus svogūnus, smulkintą česnaką, druską, pipirus, aitriosios paprikos miltelius, cukrų ir raudonėlį.

2. Šiame marinate apie 15 min. marinuokite vištienos krūtinėlę (pageidaujantieji gali ir ilgiau).

3. Į gilesnę keptuvę įpilkite aliejaus ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies, o tada dėkite kepti vištos krūtinėlę. Kepkite po 4 min. iš abiejų pusių, kad mėsa vos apskrustų ir liktų sultinga. Prieš pat išimdami krūtinėlę, įdėkite šaukštelį marinato ir palikite kepti dar apie 1 min. Išimkite, o kai atvės, supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais.

4. Pakepkite šoninę ir supjaustykite mažais gabaliukais.

5. Sumaišykite sūrius ir padalinkite gautą mišinį į 3 dalis.

6. Į švarią keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies, į keptuvę dėkite tortilijos lakštą. Padenkite lakštą sūriu (šiek tiek jo pasilikite), tuomet dėkite vištieną, šoninę, užberkite likusį sūrį ir uždenkite viską kitu tortilijos lakštu. Kepkite, kol ims lydytis sūris ir tortilija apskrus.

7. Norėdami apversti kesadiliją, paimkite didelę lėkštę, uždėkite ją ant kesadilijos, apverskite keptuvę ir apverstą kesadiliją grąžinkite į keptuvę. Pakepkite dar maždaug 3 min., kad sūris visiškai išsilydytų. Atkreipkite dėmesį – tortilijų lenkti nereikia!

8. Pakartokite visą procedūrą su likusiomis tortilijomis.

9. Iškepusias kesadilijas supjaustykite ir skanaukite su grietine bei mėgstamu padažu. Papuoškite smulkintais svogūnų laiškais.

Suskleisti
Tortilijos suktinukai su vištiena ir šviežiomis daržovėmis
Receptas: Tortilijos suktinukai su vištiena ir šviežiomis daržovėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.1 / 24
Receptas
Ingredientai
Tortilija: 2.00 vnt. (papločiai)
Vištiena: 100.00 g (juostelėmis pjaustytos krūtinėlės ar šlaunelių mėsos)
Pomidorai: 6.00 vnt. (maži)
Pievagrybiai: 6.00 vnt.
Fetos sūris: 30.00 g
Prieskoniniai žalumynai: 2.00 valg. š. (kapotų svogūnų laiškų ir kitų žalumynų)
Jelapenai: 1.00 arbat. š. (konservuotų; kiekį keiskite pagal skonį)
Sviestas: 1.00 valg. š. (lydyto ghee; kepimui)
Jogurtas: 2.00 valg. š. (graikiško)
Salsa padažas: 2.00 valg. š. (jei mėgstate)
Vištienos prieskoniai: 0.50 arbat. š. (arba meksikietiškų)
Kaip gaminti

1. Susmulkiname visas daržoves: pievagrybius, pomidoriukus, žalumynus.

2. Keptuvėje išlydome lydytą ghee sviestą ir trumpai pakepiname tortilijos lakštus iš abiejų pusių su žiupsniu druskos. Atidedame į lėkštę.

3. Vištieną nuplauname, nusausiname, pabarstome prieskoniais, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir kepame ant keptuvės aukštoje kaitroje po keletą minučių iš kiekvienos pusės, kol iki galo iškeps.

4. Kitoje keptuvėje ar prikaistuvyje su lydytu sviestu ghee pakepiname smulkintus pievagrybius, įberiame ir po žiupsnį druskos bei pipirų.

5. Ant kepinto tortilijos lakšto vidurio paskleidžiam šaukštą graikiško jogurto, salsos, dedame kepintą vištieną, pievagrybius, Chalapos paprikas, pomidorus, trupintą fetos sūrį, žalumynus, galiausiai salotas ir viską susukame arba užlenkiame iš vienos ir iš kitos pusės.

Suskleisti
Lavašo suktinukai su avokadų sviestu ir saliamiu
Receptas: Lavašo suktinukai su avokadų sviestu ir saliamiu
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.4 / 53
Receptas
Ingredientai
Lavašas: 1.00 vnt.
Avokadai: 1.00 vnt. (gerai prinokęs)
Salotos: 1.00 sauja (mėgstamų)
Agurkai: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona saldžioji)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. - sulčių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Saliamis: 200.00 g (arba kitos mėgstamos rūkytos dešros)
Kaip gaminti
  1. Avokadą nulupkite, padalinkite į kelias dalis ir suberkite į elektrinį smulkintuvą. Taip pat suberkite smulkintą česnaką, supilkite citrinų sultis, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir gerai išplakite iki vientisos masės.  
  2. Avokadų sviestu ištepkite lavašą. Ant viršaus dėkite sluoksnį salotų, tada plonais šiaudeliais supjaustyto saliamio (gali būti ir kitokia mėgstama rūkyta dešra), galiausiai šiaudeliais supjaustytų paprikų ir agurko.
  3. Susukite lavašą į ritinėlį ir suraikykite vienodo dydžio gabalėliais.
Suskleisti
Aromatingi lavašų suktinukai su rikota
Receptas: Aromatingi lavašų suktinukai su rikota
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 53
Receptas
Ingredientai
Lavašas: 1.00 vnt. (didelis)
Rikotos sūris: 200.00 g
Parmezano sūris: 100.00 g (tarkuoto)
Česnakai: 2.00 skiltelės (nebūtina)
Pesto padažas: 2.00 valg. š.
Bazilikai: 1.00 sauja (šviežių šakelių)
Kaip gaminti
  1. Dubenyje sumaišykite rikotą, parmezaną, trintus česnakus, pesto padažą ir smulkintas šviežių bazilikų šakeles.
  2. Lavašą padalykite į keturis ar šešis vienodo dydžio gabalėlius, kad pavyktų susukti suktinukus.
  3. Ant kiekvieno gabalėlio dėkite rikotos sūrio įdaro ir susukite suktinuką.
  4. Suktinukus dėkite į orkaitę ant grotelių arba į aliejumi išteptą skardą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje, kol pradės skrusti (maždaug apie 20 min.)
Lavašų užkandį patiekite apibarstytą šviežiais žalumynais. Tinka su įvairiomis daržovėmis, padažais
Suskleisti
Užkepti Hot Dog'ai
Receptas: Užkepti dešrainiai su marinuotais agurkėliais
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.2 / 17
Receptas
Ingredientai
Bandelės: (pakuotė „Hot Dog“) 1.00 vnt.
Dešrelės: (pieniškos) 4.00 vnt.
Majonezas: 3.00 valg. š. (pagal skonį)
Sūris: 1.00 vnt. (pakuotė lydyto vokeliais)
Pomidorų padažas: 3.00 valg. š. (pagal skonį)
Garstyčios: 2.00 valg. š. (prancūziškų - pagal skonį)
Agurkai: 10.00 vnt. (marinuotų karnišonų)
Fermentinis sūris: (tarkuoto) 200.00 g
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (džiovinto)
Kaip gaminti
  1. Kiekvieną bandelę įpjaukite išilgai, patepkite majonezu ir išklokite lydytu sūreliu.
  2. Į vidurį dėkite po dešrelę.
  3. Ant viršaus uždėkite garstyčių, marinuotų agurkėlių ir tarkuoto fermentinio sūrio.
  4. Kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje, kol sūris išsilydys.

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti
Tortilijos su faršu
Receptas: Tortilijos su faršu
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.7 / 176
Receptas
Ingredientai
Tortilija: 6.00 vnt.
Faršas: 400.00 g (mėgstamo)
Pomidorai: 3.00 vnt.
Paprikos: 2.00 vnt. (po žalią ir geltoną)
Nedidelė skardinė meksikietiško daržovių mišinio (kukurūzai, raudonosios pupelės, žirneliai) 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Pomidorų padažas: 250.00 g (indelis meksikietiško pomidorų padažo „Taco“)
Maltos mėsos prieskoniai 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Sūris: 50.00 g (saujelė tarkuoto brandinto)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Česnakus nulupkite, susmulkinkite, kol dailiai pagels, pakepinkite aliejuje.

2. Faršą sumaigykite šakute, pabarstykite maltos mėsos prieskoniais, sumeskite į keptuvę ir ant mažos ugnies kepinkite, kol patamsės.

3. Tada sukrėskite gerai nuvarvintą daržovių mišinį, pomidorų padažą ir dar 8 minutes pakaitinkite, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

4. Paprikas išvalykite, supjaustykite juostelėmis. Pomidorus nuplaukite, supjaustykite skiltelėmis.

5. Ant papločių krėskite po kelis šaukštus kepinto faršo, tada berkite smulkintų svogūnų, pomidorų gabalėlių, tarkuoto sūrio, išdėliokite skirtingų spalvų paprikų juosteles.

6. Tortilijas susukite voleliu ir kelioms minutėms, kad sušiltų ir išsilydytų sūris, pašaukite į karštą orkaitę. Tiekite su bazilikų lapeliais.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais