Kas gali būti skaniau? Gamtoje ruošti makaronai su tunu

Stovyklaujant dažnai nėra noro įmantrybėms ir sudėtingiems patiekalams. Išeitimi gali tapti maistingas ir paprastas virtų makaronų su konservuotu tunu receptas. Juo pranešime žiniasklaidai dalinasi „Maxima“ kulinarijos meistrai.
Makaronai su tunu
Makaronai su tunu / Adobe Stock nuotr.
Temos: 3 Receptai Tunas Žuvis

Šiam patiekalui paruošti reikės:

  • 500 g mėgstamų makaronų;
  • didelės skardinės konservuoto tuno;
  • kelių valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus;
  • dviejų smulkiai sukapotų česnako galvų;
  • 1 vnt. žaliosios citrinos;
  • saujelės šviežių gražgarsčių ir petražolių;
  • žiupsnelio druskos ir pipirų (pagal skonį).

Gaminimas:

Į puodą pripilkite vandens, ji pasūdykite, užvirkite ir sudėkite virti makaronus. Juos išvirę nupilkite ne visą vandenį – jo šiek tiek palikite. Tuomet keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame pakepinkite česnaką, sudėkite tuną, smulkintas prieskonines žoleles ir įspauskite žaliosios citrinos sultis.

Viską pakepkite keletą minučių, o pabaigoje įpilame šiek tiek išvirus makaronus likusio vandens. Tuomet į keptuvę sudėkite virtus makaronus ir viską atsargiai išmaišykite. Įberkite šiek tiek druskos ir pipirų. Skanaujame!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis