Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kas yra blanmanžė?

Skamba labai įmantriai, tačiau iš tiesų po šiuo skambiu pavadinimu slypi visai nesudėtingas, bet gardus desertas. Išbandykite!
Blanmanžė
Blanmanžė / Fotolia nuotr.

Blanmanžė (prancūzų k. blancmange) – neskaidrūs pieniški drebučiai. Su pienu ir kukurūzų miltais, kad sutirštėtų, gaminamas desertas būna matinis (nebent naudojama paprasta želė). Pasak istorinių šaltinių, šis subtilaus skonio desertas ypač populiarus buvo karalienės Victorios laikais.

Desertui reikės:

• 1 valg. š. kukurūzų miltų,

• 160 ml pieno,

• 2 arbat. š. miltelinio cukraus,

• pagal skonį vanilės ekstrakto.

Kaip paruošti:

1. Kukurūzų miltus gerai sumaišykite su šlakeliu pieno, kad masė būtų vientisa.

2. Likusį pieną užvirinkite ant silpnos ugnies, suberkite miltelinį cukrų, vanilę, supilkite kukurūzų miltų ir pieno mišinį ir, nuolat maišydama, kaitinkite, kol masė sutirštės.

3. Išpilstykite blanmanžė į norimos formos indelius ir kelias valandas laikykite šaldytuve, kad sustingtų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos