Kasdienis patiekalas naujai: perlinių kruopų košė su itin netikėtu padažu

Perlinės kruopos – nebrangios, paprastai paruošiamos ir maistingos. O kad iš jų išvirta košė dar nustebintų ir skoniu, pabandykite ją pagardinti puikiu padažu. Nustebsite, kaip bus skanu!
Perlinių kruopų košė su riešutais
Perlinių kruopų košė su riešutais / Fotolia nuotr.

Ingredientai:

  • 1 stiklinė perlinių kruopų, nuplautų ir per naktį išbrinkintų vandenyje;
  • 1 stiklinė pieno;
  • 1,5-2 stiklinės vandens;
  • 1 valg. šaukšt. sviesto;
  • 1 svogūnas, susmulkintas;
  • sauja migdolų arba žemės riešutų (tinka ir mišinys), stambiai sukapotų;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos.

Gaminimas:

1. Išbrinkintas kruopas perplaukite po šaltu tekančiu vandeniu, suberkite į puodą, užpilkite vandeniu, užvirkite, sumažinkite kaitrą ir virkite 10 min. Jei puode dar liko vandens, jį nupilkite, kruopas vėl užkaiskite, supilkite pieną, berkite druskos ir pavirkite ant mažos kaitros dar apie 10 min. – kol kruopos suminkštės, o skysčio nebeliks.

2. Paruoškite padažą. Užkaiskite nedidelę keptuvę, dėkite sviestą, kai šis išsilydys, suberkite svogūnus ir maišydami pakepinkite, kol taps skaidrūs. Tuomet berkite riešutus ir pakepinkite dar kelias minutes, kol riešutai gelstelės ir pakvips.

3. Dėkite košės į dubenėlius ir užpilkite po truputį paruošto riešutinio padažo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis