Ingredientai:
- 1 stiklinė perlinių kruopų, nuplautų ir per naktį išbrinkintų vandenyje;
- 1 stiklinė pieno;
- 1,5-2 stiklinės vandens;
- 1 valg. šaukšt. sviesto;
- 1 svogūnas, susmulkintas;
- sauja migdolų arba žemės riešutų (tinka ir mišinys), stambiai sukapotų;
- 1 arbat. šaukšt. druskos.
Gaminimas:
1. Išbrinkintas kruopas perplaukite po šaltu tekančiu vandeniu, suberkite į puodą, užpilkite vandeniu, užvirkite, sumažinkite kaitrą ir virkite 10 min. Jei puode dar liko vandens, jį nupilkite, kruopas vėl užkaiskite, supilkite pieną, berkite druskos ir pavirkite ant mažos kaitros dar apie 10 min. – kol kruopos suminkštės, o skysčio nebeliks.
2. Paruoškite padažą. Užkaiskite nedidelę keptuvę, dėkite sviestą, kai šis išsilydys, suberkite svogūnus ir maišydami pakepinkite, kol taps skaidrūs. Tuomet berkite riešutus ir pakepinkite dar kelias minutes, kol riešutai gelstelės ir pakvips.
3. Dėkite košės į dubenėlius ir užpilkite po truputį paruošto riešutinio padažo.