Jums reikės:
- 2 vištų krūtinėlių (manau, puikiai tiktų ir šlaunelių mėsa),
- druskos ir pipirų pagal skonį,
- 1 didelio svogūno,
- 0,5 aitriosios paprikos,
- 1 didelės morkos,
- 3 skiltelių česnako,
- 200 g šaldytų žirnelių,
- 1 lauro lapo,
- 1 šaukštelio dž. baziliko,
- 250 ml vištienos sultinio,
- 300 g ryžių (naudojau Basmati).
Kaip gaminti:
1. Vištų krūtinėles įtrinkite druska ir pipirais. Krūtinėlę supjaustykite nedideliais vieno kąsnio gabaliukais ir keptuvėje apkepkite iki auksinės spalvos. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite.
2. Į keptuvę pilkite truputį aliejaus ir suberkite smulkintus svogūnus, tarkuotą morką ir aitriąją papriką bei pakepinkite kelias minutes. Suberkite česnakus ir dar pakepinkite 2 min. Paskui supilkite sultinį, įdėkite laurų lapą, bazilikus. Pasūdykite ir pagardinkite trupučiu pipirų bei užvirkite. Tada suberkite ryžius. Ugnį sumažinkite, keptuvę uždenkite ir troškinkite 10 min.
3. Krūtinėles dėkite į troškintuvą, o ant jų sukrėskite daržovių mišinį, uždenkite ir troškinkite dar 10 min. Maišydami suberkite žirnelius ir sumažinę ugnį toliau troškinkite, kol ryžiai ir žirneliai suminkštės. Pabaigę gaminti išimkite lauro lapą. Skanaus!