Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 26

Kavos ekspertas F.Sanapo – apie kavą su cukrumi, kapsules ir kofeino „bombas“

Viena vertus, kava – įprastas, kasdienis gėrimas, kita vertus, apie jos paruošimą, savybes, asmenines simpatijas ir antipatijas galima kalbėti be galo. Neseniai Lietuvoje partnerių kvietimu viešėjęs italas kavos ekspertas Francesco Sanapo įsitikinęs – geriausia kava yra ta, kuri patinka konkrečiam žmogui ir visai nesvarbu, tai espresas ar kapučinas, becukris gėrimas ar saldi jo versija.
Francesco Sanapo
Francesco Sanapo / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

F.Sanapo apie kavą gali kalbėti valandas – atskleisti nuo kasdienių kavos ruošimo patarimų iki kavos be kofeino subtilybių ar tvarios kavos auginimo bei gamybos. Jis yra 3 kartus tapęs kavos gėrimo ir ragavimo čempionu Italijoje, o 2013 m. pasaulio kavos ruošimo čempionate pateko į jo finalą.

Pašnekovas, Lietuvoje viešėjęs kavinės „Italala“ įkūrėjų kvietimu, pasakoja, jog savo, kaip kavos eksperto, kelią jis pradėjo tėčio kavos namuose Apulijoje, o vėliau įkūrė savo rūšinės kavos skrudyklą „Ditta Artigianale“ Florencijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai