2023 01 26

Kavos ekspertas F.Sanapo – apie kavą su cukrumi, kapsules ir kofeino „bombas“

Viena vertus, kava – įprastas, kasdienis gėrimas, kita vertus, apie jos paruošimą, savybes, asmenines simpatijas ir antipatijas galima kalbėti be galo. Neseniai Lietuvoje partnerių kvietimu viešėjęs italas kavos ekspertas Francesco Sanapo įsitikinęs – geriausia kava yra ta, kuri patinka konkrečiam žmogui ir visai nesvarbu, tai espresas ar kapučinas, becukris gėrimas ar saldi jo versija.
Francesco Sanapo
Francesco Sanapo / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

F.Sanapo apie kavą gali kalbėti valandas – atskleisti nuo kasdienių kavos ruošimo patarimų iki kavos be kofeino subtilybių ar tvarios kavos auginimo bei gamybos. Jis yra 3 kartus tapęs kavos gėrimo ir ragavimo čempionu Italijoje, o 2013 m. pasaulio kavos ruošimo čempionate pateko į jo finalą.

Pašnekovas, Lietuvoje viešėjęs kavinės „Italala“ įkūrėjų kvietimu, pasakoja, jog savo, kaip kavos eksperto, kelią jis pradėjo tėčio kavos namuose Apulijoje, o vėliau įkūrė savo rūšinės kavos skrudyklą „Ditta Artigianale“ Florencijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis