Festivalio tema šiemet – kavos kelią kuriantys žmonės: nuo ūkininko, skrudintojo, baristos ir daugybės kitų šiame ilgame procese dalyvaujančių kavos žmonių ir paties pirkėjo, visada ieškančio geriausios kavos, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Pasak vieno iš „Vilnius Coffee Festival“ organizatorių Nido Kiuberio, praėjusiais metais pagrindinis dėmesys festivalyje buvo skirtas skirtingiems kavos veidams – poskoniams, kurių kavoje skaičiuojama net 800. Šiemet organiškai atsigręžiama į tuos, be kurių tų skonių apskritai nebūtų galimybės paragauti ir pamėgti – į kavos žmones.
„Ūkininko šeima, kruopščiai renkanti tik prinokusias kavos uogas, kavos pirkėjas, ieškantis geriausios kavos, skrudintojas, žinantis mažiausius temperatūrų niuansus, barista, kasryt piešianti pieno gulbes – visi jie ir yra tikrieji herojai, kurių dėka galime mėgautis savo mėgstama kava ir kaskart atrasti vis naujus, maloniai stebinančius skonius“, – apie artėjančio festivalio temą pasakoja N.Kiuberis.
Pasak jo, festivalis didelį dėmesį skiria vizualiniam apipavidalinimui, kuriuo siekiama ne tik kūrybiškai atspindėti kaskart vis kitą temą, bet ir puošti žiemos pilkume skendintį Vilnių spalvingais plakatais.
Neatsiejama „Vilnius Coffee Festival“ dalis yra Lietuvos kavos čempionatai: tradiciškai bus varžomasi trijose – kavos ruošimo, piešimo pieno puta ir kavos ragavimo – rungtyse. Kaip ir kasmet, festivalio metu veiks edukacijos zona, kurioje bus skaitomi pranešimai įvairiomis su kava susijusiomis temomis, vyks kavos ruošimo ir ragavimo mokymai.
Dvyliktąjį kartą organizuojamas festivalis šiemet pasiūlys dar didesnę skonių ir pramogų įvairovę. Tradiciškai per du „Lofto“ aukštus išsidėstęs festivalis kviečia aplankyti ne tik staigmenų pilnus didžiųjų kavos vardų stendus, bet ir „Roasters Village“, kuriame kavos skrudintojai pristatys savo naujienas, taip pat „Coffee + Food Market“, kur įsikurs netikėtus kavos ir maisto derinius siūlantys gastronomijos pasaulio atstovai. Visi jie – ne tik iš Lietuvos: didžiausias Baltijos šalyse kavos festivalis sulaukia rūšinės kavos ambasadorių ir iš Estijos, Latvijos, Danijos, Suomijos bei kitų šalių, taigi per tris dienas bus galima išragauti naujų skonių iš viso pasaulio.
Dar daugiau jų pasiūlys ir šių metų naujovė – prie įėjimo į „Loftą“ pasitiksiantys maisto vagonėliai, suteiksiantys galimybę lankytojams laiką leisti ne tik viduje, bet ir vis šiltėjančiame gryname ore, ragaujant prie kavos derančius skanėstus.