Kefyras malšina žarnyne puvimo procesus, gerina virškinimo sistemos darbą, slopina sunkumo jausmą skrandyje, šalina iš organizmo šlakus, gražina veido odą bei stiprina imuninę sistemą.
Kadangį kefyrą organizmas įsisavina vos per pusantros valandos, teigiamą efektą pajusite labai greitai. Per iškrovos dieną rekomenduojama išgerti 1,5 l kefyro, suskirsčius jį porcijomis ir pagardinus skirtingais prieskoniais.
Pagrindiniam „valančiam“ kokteiliui reikės:
- 1 l „Piemenėlio“ kefyro,
- žiupsnelio smulkintų krapų,
- žiupsnelio smulkintų petražolių,
- žiupsnelio smulkintų kalendrų,
- pagal skonį druskos.
Žoleles sumaišykite su kefyru, pagardinkite druska ir išgerkite per 4 kartus. Kitą rytą pasijusite neabejotinai lengviau.
Kefyrą dar galite paskaninti cinamonu arba ciberžole.