Štai keletas tokių įdarų, kurie gali jus nustebinti! Šį sąrašą pateikia Allday.com, tiesa, Lietuvos jame nėra.
Brazilija. Šioje šalyje pica paprastai kepama plona, traški, padažo sluoksnis plonas, o vienas populiariausių įdaro ingredientų – žalieji žirneliai. Ant jos gali puikuotis ir putpelių kiaušiniai, morkos, burokėliai, razinos.
Australija. Čia galioja labai savitos, nuo itališkojo picos prototipo nutolusios taisyklės, pica čia dažnai dengiama kepsnių padažu (BBQ), kai patiekalui renkamasi mėsa, dažnai tai būna krokodiliena, kengūriena ar emu mėsa.
Prancūzija. Picos su kiaušiniais galima aptikti įvairiuose pasaulio kampeliuose, tačiau Prancūzijoje tai viena populiariausių picos rūšių. Kartais kiaušiniai kepami iškart su pica, o kartais uždedami iškepti atskirai.
Indija. Šioje šalyje ant picos dedama tai, kas populiaru kasdieniame racione – du iš keistesnių priedų, ožkiena ir marinuoti imbierai.
Rusija. Rusija moka nustebinti pasaulį, o maisto srityje ji tą daro patiekdama picas su skumbre, tunu, sardinėmis, lašiša ir gausiu svogūnų sluoksniu. Ir neretai tokia „žuvinga“ pica dar patiekiama šalta.
Vokietija. Vienas populiariausių įdarų šioje šalyje – konservuotas tunas. Kartais jis bei sūris ir sudaro visą picos viršų, kartais yra miksuojamas su įvairiomis daržovėmis.
Palestina. Saulės lepinamoje (ir kepinamoje) šalyje pica, kaip ir daug patiekalų, aštri. Ji čia gardinama vištiena, kedrų riešutais, taip pat alyvuogių aliejumi, cinamonu ir kelių prieskonių mišiniu, visame pasaulyje žinomu kaip allspice.
Japonija. Tekančios Saulės šalis garsėja savo maisto keistenybėmis ir mums sunkiai priimamais deriniais (paragaukite japoniškų saldumynų ir įsitikinsite), tad ne išimtis ir picos. Užsisakę Japonijoje mayo jaga gausite picą su gausiu majonezo, šoninės, kukurūzų, bulvių ir svogūnų sluoksniu. Kaip ten sakoma – skanaus?
Kinija. Manėte, kad dešrainis (hot dog) tai toks atskiras užkandis? Šįkart galbūt sužinosite kai ką naujo – pasirodo, pjaustyti dešrainiai gali būti gana dažnu picos įdaru Kinijoje. Majonezas ir krevetės taip pat mėgstami priedai.
Kosta Rika. Dar viena šalis, kurioje ant picos mėgstama pakloti krevečių, kitas populiarus nacionalinis picos pagardas – kokosai.